Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο μεγάλος online retailer Westwing μπαίνει στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Η Westwing Group, ο ηγέτης στο ηλεκτρονικό εμπόρίο Home & Living προϊόντων στην Ευρώπη, σχεδιάζει να εισέλθει στη ρυθμιζόμενη αγορά (Prime Standard) του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Η προγραμματισμένη προσφορά θα αποτελείται από μετοχές που έχουν εκδοθεί πρόσφατα από αύξηση κεφαλαίου.

Η έκδοση νέων μετοχών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο αύξησης κεφαλαίου, η οποία υπόσχεται έσοδα της Westwing ύψους περίπου 120 εκατομμυρίων ευρώ. Η Westwing σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογικής πλατφόρμας και του χαρτοφυλακίου προϊόντων της.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2011 και εδρεύει στο Μόναχο, είναι σήμερα η κορυφαία ευρωπαϊκή μάρκα Home & Living προϊόντων. Η εταιρεία προσφέρει το πλήρες φάσμα των κατηγοριών Home & Living που φθάνουν από προϊόντα διακόσμησης, υφάσματα και έπιπλα μέχρι φωτιστικά και μαγειρικά σκεύη. Συνεργάζεται με 5.000 προμηθευτές σε όλο τον κόσμο και έχει παρουσία online σε 11 ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Stefan Smalla, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για την ισχυρή μας ανάπτυξη και κερδοφορία και θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία. Η προγραμματισμένη δημόσια εγγραφή θα μας παράσχει πρόσθετη χρηματοδότηση που θα χρησιμοποιήσουμε για να συνεχίσουμε την κερδοφόρα ανάπτυξη μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις