Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H AR Startup Blippar λαμβάνει 37 εκατ. δολάρια εν μέσω αυξανόμενων ζημιών

Η Blippar, μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά εταιρείες στη Βρετανία, σηκώνει 37 εκατ. δολάρια, εν μέσω αυξανόμενων ζημιών. Στον τελευταίο γύρο ηγούνται οι Candy Ventures και Qualcomm Ventures. Η Qualcomm επένδυσε 45 εκατ. δολάρια στη Blippar το 2015. Συνολικά, η εταιρεία έχει λάβει μέχρι στιγμής 137 εκατ. δολάρια.

Η Blippar διευθύνεται από τον Ambarish Mitra, τον ιδρυτή της, ο οποίος περιέγραψε τους μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας, ως προμηθευτή προϊόντων AR και τεχνητής νοημοσύνης.

«Ενώ οι κοινότητες ψηφιακής διαφήμισης και μάρκετινγκ αξιοποίησαν γρήγορα τις δυνατότητες της τεχνολογίας μας να προσελκύσουν κοινό, δεν γνωρίζουμε τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τεχνολογία μας σε άλλους κλάδους, ιδιαίτερα την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, ίσως και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις» δήλωσε ο ιδρυτής της Blippar και συνέχισε:

«Η χρηματοδότηση αυτή μας φέρνει πιο κοντά στον τελικό μας στόχο να δημιουργήσουμε ένα νέο είδος γνωστικής συμπεριφοράς, που μας επιτρέπει να έχουμε άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες και περιεχόμενο απευθείας από οποιοδήποτε φυσικό αντικείμενο ή ασφάλεια στον κόσμο γύρω μας».

Υψηλές απώλειες

Οι κατατεθειμένοι ισολογισμοί δείχνουν ότι η Blippar κατέγραψε απώλειες ύψους 34,4 εκατ. λιρών μέχρι τον Μάρτιο του 2017, από απώλειες 24,2 εκατ. λιρών που καταγράφηκαν για το τελευταίο εξάμηνο του 2016.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι απώλειες ήταν το αποτέλεσμα της “προτεραιότητας της επένδυσης στην τεχνολογία αιχμής και όχι σε βραχυπρόθεσμα κέρδη”.

Πρόσθεσε δε, ότι είχε διακόψει τις δραστηριότητές της στην Ιαπωνία, τις Κάτω Χώρες και την Τουρκία καθώς προσπάθησε να μειώσει τις δαπάνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις