Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα «χέρια» της Apple η Shazam

Η Apple ολοκλήρωσε την εξαγορά της εφαρμογής αναγνώρισης μουσικής Shazam, μήνες μετά την έγκριση της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους 400 εκατ. δολαρίων.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν ήταν σκεπτική στο να δώσει το «πράσινο» φως στην εξαγορά της εφαρμογής, θεωρώντας πως η Apple θα τη χρησιμοποιούσε ως θέλγητρο για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες στη διαδικτυακή της υπηρεσία μουσικής Apple Music.

Αυτή που αναμένεται να έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις είναι η ανταγωνίστρια της Apple, η υπηρεσία μουσικής μέσω Internet, Spotify, καθώς τα τραγούδια που αναζητούν οι συνδρομητές του μέσω της εφαρμογής Shazam μεταφέρονται απευθείας σε λίστα στο προφίλ τους στην πλατφόρμα του Spotify.

Τα καλύτερα νέα ωστόσο, είναι ότι η ανακοίνωση αυτή συνοδεύεται από την ενημέρωση ότι η εφαρμογή σύντομα θα προσφέρει εμπειρία χωρίς διαφημίσεις για όλους τους χρήστες της.

Το Shazam έχει περισσότερους από 300 με 400 εκατομμύρια χρήστες ετησίως, οι οποίοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή περισσότερες από 20 εκατομμύρια φορές την ημέρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις