Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Donatela πούλησε τον οίκο Versace στον όμιλο Michael Kors

Ο εμβληματικός οίκος Versace περνάει πλέον σε αμερικανικά χέρια, καθώς ο όμιλος του Michael Kors εξαγόρασε τον ιταλικό οίκο μόδας αντί 1,83 δισ. ευρώ.

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ομίλου Michael Kors, Τζόνι Άιντολ, τονίζει πως «η απόκτηση του Versace είναι ένας σημαντικός σταθμός για τον όμιλό μας. Με τους δικούς μας πόρους, πιστεύουμε ότι ο οίκος Versace θα μεγαλώσει για να ξεπεράσει έναν κύκλο εργασιών δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων».

«Είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για τον οίκο. Είμαι περήφανη που η εταιρία θα παραμείνει πολύ ισχυρή τόσο στον χώρο της μόδας όσο και στον σύγχρονο πολιτισμό», δήλωσε από την πλευρά της η Donatela Versace, καλλιτεχνική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομώνυμου ομίλου.

Το 2014, η εταιρία Blackstone Group LP είχε αγοράσει 20% των μετοχών της Versace και παραμένει ακόμη άγνωστο αν η αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία έχει επίσης σκοπό να πουλήσει το μερίδιό της στον Michael Kors. Αν η εξαγορά επιβεβαιωθεί, ο όμιλος Michael Kors θα διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του μια ευρεία γκάμα προϊόντων και επωνυμιών στο χώρο της μόδας.

Μόλις πριν από έναν χρόνο, η εταιρία εξαγόρασε την βρετανική Jimmy Choo προς 1,2 δισ. δολάρια.

Ο διάσημος οίκος μόδας με σήμα κατατεθέν το κεφάλι της μέδουσας ιδρύθηκε από τον Gianni Versace και τον αδελφό του Santo το 1978. Μετά τη δολοφονία του Gianni το 1997 ο οίκος γνώρισε πολλές κρίσεις και διακυμάνσεις αλλά με τις πρωτοβουλίες της Donatella κατάφερε να αντεπεξέλθει και να βγει από την κρίση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις