Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

JD Group: Ανοίγει Ινστιτούτο για την ανάπτυξη λύσεων blockchain για έξυπνες πόλεις

Η JD Finance, τμήμα του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Jingdong Group, δημιούργησε ένα νέο ερευνητικό ινστιτούτο που θα επικεντρωθεί στη διευκόλυνση της ανάπτυξης της “έξυπνης πόλης” χρησιμοποιώντας blockchain και άλλες προηγμένες τεχνολογίες.

Το Ινστιτούτο Έρευνας Smart City, το οποίο ιδρύθηκε στα κεντρικά γραφεία της JD.com στο Nanjing, θα αξιοποιήσει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, μεγάλα δεδομένα και τεχνολογίες blockchain για την ανάπτυξη λύσεων σχετικών με το αστικό περιβάλλον, τις μεταφορές, τον προγραμματισμό, την κατανάλωση ενέργειας, την υγειονομική περίθαλψη και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα People’s Daily, το νέο ινστιτούτο θα επιδιώξει να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και να μειώσει το κόστος της βιομηχανίας με κύριο άξονα “ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Κίνας”.

Oι έξυπνες πόλεις αναμφισβήτητα θα είναι μια σημαντική τάση τα επόμενα χρόνια δεδομένου ότι, η παγκόσμια αγορά έξυπνων πόλεων εκτιμήθηκε σε 529,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 και προβλέπεται να φθάσει τα 1944,7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με την Orvis Research.

Η JD.com έχει εφαρμόσει τεχνολογία blockchain σε διάφορα χαρακτηριστικά των λειτουργιών της, ενώ τον Αύγουστο δρομολόγησε μια πλατφόρμα BlockHain-as-a-Service (BaaS) για να βοηθήσει τους πελάτες της επιχείρησης να δημιουργήσουν, να φιλοξενήσουν και να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους εφαρμογές blockchain.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις