Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

MIT: Χτίζει ένα κολέγιο δισεκατομμυρίων δολαρίων αφιερωμένο στην AI

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας του πανεπιστήμιου και την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης ως μέρος του προγράμματος σπουδών του για όλους τους φοιτητές. Ο πρόεδρος του MIT, Rafael Reif, δήλωσε ότι «θα προετοιμάσει τους σπουδαστές του σήμερα για τον κόσμο του μέλλοντος».

Η προσπάθεια θα ξεκινήσει με μια δωρεά 350 εκατομμυρίων δολαρίων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Blackstone, Stephen Schwarzman. Το κολέγιο, που ονομάζεται MIT Stephen A Schwarzman College of Computing, θα εργαστεί για την ενσωμάτωση της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης σε όλους τους τομείς σπουδών στο MIT, ενθαρρύνοντας τις διεπιστημονικές προσπάθειες και διερευνώντας τρόπους δημιουργίας μίας κοινής δομής μεταξύ των υφιστάμενων τμημάτων του πανεπιστημίου.

Το νέο κολέγιο, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 2019, θα στεγαστεί σε υπάρχοντα κτίρια στο MIT πριν μετακομίσει στον δικό του χώρο, που αναμένεται το 2022. Περίπου 50 νέες θέσεις διδασκόντων θα δημιουργηθούν στο νέο κολέγιο και άλλα τμήματα του πανεπιστημίου.

Το MIT Schwarzman College of Computing θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο κέντρο υπολογιστικής έρευνας και εκπαίδευσης. Μια αξιοσημείωτη λειτουργία του νέου κολεγίου θα είναι να ενθαρρύνει τους σπουδαστές και τους ερευνητές να σκεφτούν τις πιθανές επιπτώσεις της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί κομβικό, καθώς η τεχνολογία εξαπλώνεται. Η πληροφορική επηρεάζει ήδη πολλούς τομείς εργασίας, σε συνάρτηση με τη μηχανική μάθηση που αρχίζει να επηρεάζει τα πάντα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις