Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Walmart μειώνει τις προοπτικές κερδών για το 2019 λόγω Flipkart

Η Walmart μείωσε τους στόχους κερδοφορίας της και δήλωσε ότι θα ανοίξει μόλις 10 νέα καταστήματα στις Η.Π.Α. το επόμενο οικονομικό έτος, καθώς η εταιρεία επικεντρώνει τις προσπάθειές της στις αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία μείωσε τις προοπτικές για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή (EPS) το οικονομικό έτος 2019 από 4,90 έως 5,05 δολάρια νωρίτερα, σε 4,65 έως 4,80 δολάρια. Ο στόχος μείωσης του κέρδους για το τρέχον έτος, αντικατοπτρίζεται στην εξαγορά της ινδικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Flipkart, στην οποία η Walmart κατέβαλε 16 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει νωρίτερα αυτό το έτος.

Από την άλλη, η ινδική Flipkart αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την αμερικάνικη εταιρεία, στο να έχει πρόσβαση σε μια αγορά ύψους 680 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Η Ινδία είναι μια από τις πιο ελκυστικές αγορές λιανικής στον κόσμο, δεδομένου του μεγέθους και του ρυθμού ανάπτυξής της, και η επένδυσή μας είναι μια ευκαιρία να συνεργαστούμε με την εταιρεία που οδηγεί τη μετατροπή του ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά», είχε δηλώσει ο Doug McMillon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wallmart, τον Μάιο ανακοινώνοντας την εξαγορά.

Η βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου της Ινδίας έχει κύκλο εργασιών 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 73 δισεκατομμύρια μέχρι το 2022, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 5,7% των συνολικών λιανικών πωλήσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις