Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Instagram “προσπερνά” το Snapchat μεταξύ των εφήβων στις ΗΠΑ

Οι στατιστικές χρήσης των κοινωνικών δικτύων δείχνουν ότι, σιγά-σιγά, το Instagram κερδίζει έδαφος συγκριτικά με το Snapchat. Μια μελέτη, που διεξήχθη από την ερευνητική εταιρεία Piper Jaffray, δείχνει ότι οι έφηβοι προτιμούν να χρησιμοποιούν το Instagram από το Snapchat.

Η έρευνα σε δείγμα 8.600 νέων στις ΗΠΑ, δείχνει ότι το 85% των ερωτηθέντων είχε χρησιμοποιήσει, τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο μήνα, το κοινωνικό δίκτυο που ανήκει στο Facebook. Στην περίπτωση του Snapchat, το κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιήθηκε κατά την ίδια περίοδο κατά το 74% του δείγματος. Μάλιστα, είναι τέτοια η αύξηση της αποδοχής του Instagram μεταξύ των νέων που το φετινό φθινόπωρο για πρώτη φορά ξεπερνάει στη χρήση του το Snapchat, που τα τελευταία χρόνια διατηρούσε συνεχώς τα πρωτεία.

Αυτή η μείωση στη χρήση του Snapchat είναι σημάδι της κακής διαχείρισης που υπέστη το κοινωνικό δίκτυο. Σε μια δήλωση που στάλθηκε στους υπαλλήλους της εταιρείας στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος του Snapchat, Evan Spiegel, αναγνώρισε τα λάθη και έθεσε νέους στόχους για το 2019. Σε αυτό αναγνώρισε ότι ορισμένες αποφάσεις, όπως ο επανασχεδιασμός της πλατφόρμας ή οι αλλαγές που έγιναν στον αλγόριθμο, είχαν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των χρηστών του κοινωνικού δικτύου κατά τους τελευταίους μήνες.

Από την άλλη πλευρά, μεγάλος χαμένος στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται να είναι το Facebook, η πτώση του οποίου στον κόσμο των νέων συνεχίζεται αδιάκοπα. Ειδικότερα, ενεργοί χρήστες εμφανίζονται να είναι μόλις το 36% των εφήβων (60% ήταν το ποσοστό πριν δύο χρόνια), ενώ στο δείκτη προτίμησης συγκεντρώνει μόλις το 5%.

Στα υπόλοιπα ευρήματα, το site της Amazon εξακολουθεί να αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό για αγορές online, με το 47% των εφήβων να δηλώνουν ότι είναι το αγαπημένο τους online marketplace, ενώ το iPhone εξακολουθεί να ανεβαίνει στη προτίμηση των νέων, με το 86% αυτών να δηλώνει ότι θα ήθελε αυτό να είναι το επόμενο τηλέφωνό του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις