Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η HSBC «εξοπλίζει» τους υπαλλήλους της με smartwatches της Samsung

Η HSBC ανακοίνωσε την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος smartwatch στο υποκατάστημα της εταιρείας στη Νέα Υόρκη. Ο τραπεζικός κολοσσός εξοπλίζει τον διευθυντή και δώδεκα συνεργάτες του με τα smartwatches της Samsung Gear S3, για να εξετάσει πώς η κινητή τεχνολογία μπορεί να ενισχύσει τις εμπειρίες των πελατών και των εργαζομένων.

Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας προρυθμισμένα μηνύματα ενσωματωμένα στην εφαρμογή, ο υπάλληλος μπορεί να στείλει μια άμεση ειδοποίηση στον συνεργάτη του ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει καλύτερα. Τα smartwatches επιτρέπουν την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, ελαχιστοποιώντας τους χρόνους αναμονής για τους πελάτες και βοηθώντας τον διαχειριστή των καταστημάτων να ανταποκριθεί γρήγορα στις ανάγκες του προσωπικού.

Τα ρολόγια που φοριούνται από τους υπαλλήλους της τράπεζας, έχουν διαμορφωθεί με μια επιχειρησιακή εφαρμογή HSBC που εξυπηρετεί δύο περιπτώσεις χρήσης: την παρακολούθηση της εμπειρίας πελατών στον κλάδο και τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ του διαχειριστή καταστημάτων και του προσωπικού. Τα smartwatches χρησιμοποιούν δίκτυο LTE τόσο για δεδομένα όσο και για φωνητική επικοινωνία και οι υπάλληλοι μπορούν να καλούν o ένας τον άλλον με τα ρολόγια τους. Τα δεδομένα στη συσκευή εξασφαλίζονται μέσω της τεχνολογίας Samsung Knox.

Η HSBC σχεδιάζει να επεκτείνει το πιλοτικό πρόγραμμα στο υποκατάστημά της στο Ντουμπάι πριν από την πιθανή ευρύτερη διάθεσή του, αν στεφθεί με επιτυχία όσον αφορά την τεχνική σκοπιμότητα, την υιοθέτηση των χρηστών και τις αλλαγές στον χρόνο αναμονής και τον χρόνο απόκρισης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις