Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

befinnovative: ξεκινά ο 3ος κύκλος με έμφαση σε τεχνολογίες αιχμής του FinTech

O τρίτος κύκλος του προγράμματος, befinnovative, είναι ανοικτός για αιτήσεις απo FinTech Startups που επιθυμούν τα επιταχύνουν επιχειρηματικά την ιδέα τους.

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία Crowdpolicy, αλλά και με την υποστήριξη σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και άλλων φορέων της ελληνικής σκηνής, διοργανώνουν για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα με πολλές και σημαντικές παροχές στις συμμετέχουσες εταιρείες.

Δεκαεπτά ομάδες έχουν συμμετάσχει στους δυο πρώτους κύκλους του προγράμματος και πέρα πέρα από τις “κλασικές” εφαρμογές του Fintech ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές μονάδες της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζουν, ειδικά σε αυτόν τον κύκλο, ιδέες όπως: KYC (Know-Your-Customer) για εταιρικούς πελάτες, κυβερνοασφάλεια (cybersecurity), καταναλωτικά δάνεια, εφαρμογές PSD2, εφαρμογές για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις.

Με αφορμή λοιπόν τον τρίτο κύκλο του προγράμματος, που δέχεται αιτήσεις μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2019 θέσαμε μερικές ερωτήσεις σε μερικές ομάδες που ήδη συμμετέχουν ή συμμετείχαν στο befinnovative για να τις γνωρίσουμε καλύτερα, αλλά και για να γνωρίσουμε το ίδιο το πρόγραμμα εκ των έσω.

Αριστερά: Χάρης Τσιλιακούδης, δεξιά: Δημήτρης Λάμπρου

Δημήτρης Λάμπρου, Co-Founder Plustic

Η Plustic δίνει την ευκαιρία σε εργοδότες και επιχειρήσεις να επιβραβεύσουν τους εργαζομένους τους γρήγορα, απλά και εύκολα με σκοπό να κερδίσουν φορολογικές ελαφρύνσεις, να προσελκύσουν και να διατηρήσουν καλά στελέχη, καθώς και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο και πιο καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον στην επιχείρησή τους.
Παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία των ”Employee benefits & rewards” δεν είναι κάτι καινούριο, σε έναν κόσμο που η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά, παραμένει ίδια και χρονοβόρα ως διαδικασία.
Όταν σχεδόν τα πάντα σήμερα τα διαχειριζόμαστε μέσω smartphone, η βιομηχανία παραμένει στην διανομή χάρτινων κουπονιών και διαφόρων ειδών πλαστικών καρτών, κάνοντας έτσι την διαδικασία, δύσκολη, αργή και καθόλου φιλική προς τον χρήστη.
Έτσι δημιουργήσαμε την Plustic, μία online πλατφόρμα για επιχειρήσεις όπου μπορούν να  επιβραβεύσουν τους εργαζομένους τους άμεσα, on demand και με πολύ χαμηλό κόστος.
Η τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει καθώς και η στιγμιαία δημιουργία των ”virtual prepaid cards” βοηθά τους χρήστες μας να έχουν όλα τα Rewards & Benefits συγκεντρωμένα σε ένα mobile app. χωρίς χάρτινα κουπόνια και πολλές πλαστικές κάρτες. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να πληρώσουν είτε για online αγορές, είτε στα POS των καταστημάτων με την τεχνολογία (QR code payment).

Ποια είναι η ομάδα και πως έγινε η επαφή μεταξύ σας

Αρχικά ξεκινήσαμε με τον Χάρη Τσιλιακούδη (Co-Founder & CPO), παίρνοντας μέρος στο Bootcamp επιχειρηματικότητας του ACEin(Athens Center of Entrepreneurship & Innovation) του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, όπου αναπτύξαμε το επιχειρηματικό μας πλάνο και ξεκινήσαμε να υλοποιούμε τεχνικά την ιδέα μας. Στη συνέχεια, στην ομάδα μας προστέθηκαν και άλλα μέλη με ικανότητες στο Branding & Marketing, Business Strategy, Legal και Tech development. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας αποτελείται από πέντε μέλη όπου ο καθένας έχει τον δικό του καθοριστικό ρόλο στην ομάδα καθώς και την ικανότητα και εμπειρία να φέρει εις πέρας το project. Με τον Χάρη ήμασταν συμφοιτητές και συγκάτοικοι στο εξωτερικό. Τα νέα μέλη της ομάδας μας είναι φίλοι και συνεργάτες που μας εμπιστεύτηκαν και ήρθαν ”on board” στην νέα αυτή επιχειρηματική μας δημιουργία.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones – χρηματοδοτήσεις; 

Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο του deployment της εφαρμογής, με στόχο να κάνουμε το soft-launch μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2018. Έχουμε ήδη πάρει χρηματοδότηση σε επίπεδο ”angel”, για την ανάπτυξη του λογισμικού μας και είμαστε σε συζητήσεις με διάφορα επενδυτικά σχήματα για περαιτέρω χρηματοδότηση της ιδέας μας.
Έχουμε βραβευτεί από την Viva Wallet – An Idea in Fintech, για την ιδέα μας, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος – Be Finnovative, για την εφαρμογή και το λογισμικό μας καθώς και από την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το επιχειρηματικό μας πλάνο.

Πως σας έχει ωφελήσει η συμμετοχή σας στο befinnovative;

Το befinnovative μας έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε συνεργασία με έναν μεγάλο οργανισμό όπως είναι η Εθνική τράπεζα και να γνωρίσουμε και να συζητήσουμε με ανθρώπους και στελέχη με εμπειρία πάνω στις ηλεκτρονικές πληρωμές και το mobile payments.
Τέλος, μας βοήθησε να αναπτύξουμε ικανότητες απαραίτητες για να πάμε την ιδέα μας ένα βήμα παρακάτω, μέσω των σεμιναρίων που προσφέρονται στο πρόγραμμα.

 Πως βλέπετε την Startup στα επόμενα 3 χρόνια;

Το όραμα μας είναι να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα ψηφιακών ανταμοιβών και ένα καινοτόμο οικοσύστημα πληρωμών, προκειμένου να βοηθήσουμε επιχειρηματίες και οργανισμούς να δημιουργήσουν και να καλλιεργήσουν ένα καλύτερο και πιο αποτελεσματικό εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους τους.

Από αριστερά προς δεξιά: Μαρία-Ηρώ Μπάκα, Περικλής Θηβαίος, Μάγια Ανδρέου.

Μάγια Ανδρέου, Co-Founder Community Energy River

Όλα ξεκίνησαν από ένα όνειρο και ένα γρίφο! Το όνειρο είναι να ζούμε σε πόλεις με καθαρό αέρα, αθόρυβα ηλεκτρικά οχήματα και προσιτή ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα παράγεται από καθαρές ανανεώσιμες πηγές, όπως ο ήλιος.
H παραγωγή θα γίνεται σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας μεγαλύτερο κίνητρο και όφελος στους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε σχήματα συλλογικής παραγωγής ενέργειας. Όταν ξεκινήσαμε πέρυσι, τον Νοέμβριο του 2017, δεν υπήρχε ακόμα στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο για τις γνωστές πλέον, ενεργειακές κοινότητες, που είναι αυτό ακριβώς το οποίο οραματιζόμασταν.
Εμείς είχαμε εμπνευστεί από τους Ευρωπαϊκούς συνεταιρισμούς ενέργειας, όπως η Som Energia που έχει εκατοντάδες μέλη και έχουν στην ιδιοκτησία τους μεγάλα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα. Ο γρίφος που είχαμε να λύσουμε είναι πώς θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς τώρα έχουν πέσει τα κόστη και η περίοδος αποπληρωμής είναι εμφανώς συντομότερη.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, σχεδιάσαμε την πλατφόρμα Community Energy River, η οποία θα υποστηρίζει την δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, την διαχείρισή τους και τις συναλλαγές της ενέργειας που θα παράγουν με στόχο το μεγαλύτερο όφελός τους. Η πλατφόρμα θα λειτουργεί ως εργαλείο ενίσχυσης της ρευστότητας και καλύτερης διαχείρισης ομαδικών επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η καινοτομία μας βρίσκεται στην απλότητα και αξιοπιστία του σχεδιασμού και στην ενίσχυση του ρόλου των ενεργειακών κοινοτήτων σχεδιάζοντας την είσοδό τους στο μελλοντικό Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Ποια είναι η ομάδα και πως έγινε η επαφή μεταξύ σας

Το CER από τα πολύ πρώτα του βήματα επιθυμεί να γίνει μια κοινότητα γνώσης που περιλαμβάνει μηχανικούς, developers, πανεπιστημιακούς, ερευνητές και δικηγόρους, ώστε η κοινότητα αυτή να μπορεί να συζητήσει και να ανταποκριθεί στις έντονες αλλαγές που έρχονται στον τομέα της ενέργειας και απαιτούν συνεργασία πολλών ειδικοτήτων και ειδικά ηλεκτρολόγων μηχανικών και οικονομικών αναλυτών.

Οι ιδρυτές του CER είναι:

-Η Μάγια Ανδρέου, ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ με αγάπη για την πράσινη ενέργεια και τις νέες τεχνολογίες που θα επιτρέπουν την αποκεντρωμένη διαχείριση πόρων όπως η τεχνολογία blockchain.
-Η Μαρία-Ηρώ Μπάκα, διδάκτωρ ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών με ειδίκευση στα φωτοβολταϊκά και στην βελτιστοποίηση συστημάτων.
-Ο Περικλής Θηβαίος, απόφοιτος του LSE και έμπειρος οικονομικός αναλυτής με βαθιά γνώση του τραπεζικού συστήματος.

Το “ταίριασμα” έγινε βάσει του κοινού μας στόχου και της χαράς που θα μας έδινε η προσφορά των υπηρεσιών που σχεδιάζουμε!

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones – χρηματοδοτήσεις; 

Τον Μάιο αποφοιτήσαμε από τον επιταχυντή επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας befinnovative, όπου πήραμε το δεύτερο βραβείο και πολύ σημαντική υποστήριξη.
Μέχρι τον Σεπτέμβρη, έκλεισε ένας πρώτος κύκλος υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση που περιελάμβαναν τα πρώτα  milestones. Τώρα προετοιμαζόμαστε για τον δεύτερο κύκλο αναζήτησης της πρώτης μας χρηματοδότησης από funds με τα οποία έχουμε ήδη έρθει σε επαφή.
Διερευνούμε επίσης τη συνεργασία μας με σημαντικούς οργανισμούς στον χώρο της ενέργειας και είμαστε σε επαφή με πολίτες ώστε να σχεδιάσουμε ένα προϊόν που να έρθει να καλύψει τις πραγματικές τους ανάγκες.

Πως σας έχει ωφελήσει η συμμετοχή σας στο befinnovative;

Η συμμετοχή μας στο befinnovative μας ωφέλησε ανεκτίμητα.
Πρώτον, σε επίπεδο γνώσης καθώς εμείς δεν είχαμε επιχειρηματική εμπειρία.
Δεύτερον, στην ανάπτυξη της ομάδας μας, μιας και ο Περικλής Θηβαίος ήταν αρχικά μέντοράς μας και τώρα είναι ενεργό μέλος.
Τρίτον, στην δικτύωση και στην καλύτερη κατανόηση της αγοράς μας.
Επίσης, χάρη στη συμμετοχή μας στο Be finnovative είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε και στο Reload Greece έναν δεκαήμερο εντατικό επιταχυντή στο Λονδίνο που αποσκοπεί στην υποστήριξη της νέας γενιάς των Ελλήνων επιχειρηματιών, ώστε να παράξουν προϊόντα με κοινωνικό ή οικονομικό αντίκτυπο.

Πως βλέπετε την Startup στα επόμενα 3 χρόνια;

Σε τρία χρόνια από τώρα θα έχουμε εταιρία, θα έχουμε το δεύτερο λειτουργικό μας πρωτότυπο και θα συμμετέχουμε στο Χρηματιστήριο Ενέργειας εκπροσωπώντας τις πρώτες ενεργειακές κοινότητες της Ελλάδας!

Αριστερά: Φώτης Παπαστεργίου, δεξιά: Χρήστος Μαρτίνης

Φώτης Παπαστεργίου, Co-Founder Musicspoon

Η μουσική ως ασχολία αλλά και ως προϊόν έχει μπει τα τελευταία 15 περίπου χρόνια σε μια φάση μετάβασης από τον καθαρά «φυσικό» χώρο στον «ψηφιακό». Αυτή η διαδικασία πέρα από τα αρνητικά της, όπως η ψηφιακή πειρατεία και η οικονομική απαξίωση της μουσικής, προσφέρει και πολλά θετικά στους ίδιους τους μουσικούς δημιουργούς και γενικότερα στους ανθρώπους που ασχολούνται με την παραγωγή μουσικής.
Έχουν δημιουργηθεί πλέον, με την βοήθεια της τεχνολογίας, νέα κανάλια χρηματοδότησης, διανομής και προώθησης της μουσικής, νέοι τρόποι για να ανακαλύψει κάποιος μουσική που τον ενδιαφέρει, να συνδεθεί με τον ίδιο τον καλλιτέχνη πιο άμεσα και να τον υποστηρίξει με πολλαπλούς τρόπους.
Εμείς, ως musicspoon, αναπτύσσουμε και προσφέρουμε ψηφιακά εργαλεία για να μπορούν οι δημιουργοί να εκμεταλλευτούν αυτές τις νέες δυνατότητες. Κάποια από τα εργαλεία μας αυτά δίνουν την δυνατότητα στους μουσικούς παραγωγούς να διαθέσουν και να προωθήσουν την μουσική τους στα μεγαλύτερα ψηφιακά καταστήματα όπως το Spotify, iTunes, Amazon, Google Play και σε 150+ ακόμα.
Επίσης, τους παρέχουμε ένα εργαλείο για την κατοχύρωση και διαχείριση των πνευματικών τους δικαιωμάτων, βασισμένο πάνω στην τεχνολογία του blockchain καθώς και μια πλατφόρμα χρηματοδότησης των μουσικών τους project.

Η ιδέα γεννήθηκε όταν ο πυρήνας της αρχικής ομάδας ήρθε σε επαφή με την καινοτόμα τεχνολογία του blockchain και αντιλήφθηκε ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει νέες λύσεις στο σύνθετο πρόβλημα της διαχείρισης και πληρωμής των πνευματικών δικαιωμάτων στην μουσική. Από αυτό το σημείο ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε εργαλεία χρήσιμα για τους μουσικούς παραγωγούς και όχι μόνο.

Ποια είναι η ομάδα και πως έγινε η επαφή μεταξύ σας

Η αρχική ομάδα αποτελούνταν από 4 ανθρώπους, όλοι τους μουσικοί! Τον Νίκο Δρακόπουλο, με IT background, τον Χρήστο Μαρτίνη, με music business background, τον Φώτη Παπαστεργίου, με business background και τον Κωνσταντίνο Βλαχόπουλο, με financial business background. Εν συνεχεία στην ομάδα – εταιρεία προστέθηκαν άλλοι δυο προγραμματιστές, ο Γιώργος Ευθυμίου και ο Δημήτρης Μυτάκης που πίστεψαν και αυτοί στο αρχικό όραμα. Τελευταία προσθήκη στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αποτελεί ο Πάνος Θεοφανέλλης, ένας επαγγελματίας με μεγάλη εμπειρία στην μουσική βιομηχανία της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones – χρηματοδοτήσεις; 

Κλείνοντας ένα χρόνο λειτουργίας ως επιχείρηση, αυτή την στιγμή ολοκληρώνουμε την τρίτη έκδοση της εφαρμογής μας που θα εμπλουτιστεί και με κάποιες νέες λειτουργικότητες. Επίσης, έχουμε διορθώσει και αναθεωρήσει κάποιες διαδικασίες με βάση feedback από τους βασικούς μας πελάτες.
Σε επίπεδο χρηματοδότησης, πέρα από δυο βραβεία που κερδίσαμε και συνοδεύονταν από κάποια χρήματα, ένα από το befinnovative σε συνεργασία με το People’s Trust και ένα από το Vivanest, η προσπάθεια είναι αυτοχρηματοδοτούμενη.

Πως σας έχει ωφελήσει η συμμετοχή σας στο befinnovative;

Η συμμετοχή μας στο befinnovative μας ωφέλησε αρχικά στο να αποκρυσταλλώσουμε την ιδέα μας σε μια επιχειρηματική πρόταση και ακόμα περισσότερο μας έμαθαν τον τρόπο «να μαθαίνουμε» τι χρειάζονται οι πελάτες μας. Είναι σημαντικό σε τέτοιου είδους προσπάθειες να ακούμε προσεκτικά τις πραγματικές ανάγκες των πελατών γιατί τελικά μόνο έτσι θα έχει νόημα και αυτό που αναπτύσσουμε. Αυτή η διαδικασία δεν είναι απλή και όσο πιο καλά το κάνει μια ομάδα τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχει.

Πως βλέπετε την Startup στα επόμενα 3 χρόνια;

Στα επόμενα 3 χρόνια στόχος μας είναι να έχουμε κάνει ήδη κάποια ανοίγματα σε αγορές του εξωτερικού.

Από αριστερά προς δεξιά: Prabhanand Babaladi, Γεώργιος Κελλάρης, Γεώργιος Δεπάστας

Γεώργιος Δεπάστας, Co-Founder Kalepso

Η Kalepso φέρνει στην αγορά το επόμενο επίπεδο προστασίας δεδομένων στο cloud. Ανέκαθεν ο τομέας της κρυπτογράφησης βάσεων δεδομένων προσπαθούσε ανεπιτυχώς να ισορροπήσει μεταξύ της ασφάλειας, της ιδιοκτησίας των κρυπτογραφικών κλειδιών και της λειτουργικότητας της βάσης.
Η Kalepso είναι η πρώτη εταιρία που επιτυγχάνει ταυτόχρονα και τις τρεις αυτές φαινομενικά αντικρουόμενες ιδιότητες, συνδυάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της κρυπτογραφίας και της ιδιωτικότητας δεδομένων, και έχοντας καταθέσει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Το προϊόν KalepsoDB δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις:

– Να διατηρήσουν την πλήρη λειτουργία των βάσεων δεδομένων τους σε κρυπτογραφημένα δεδομένα. Η Kalepso αναιρεί το δίλημμα της επιλογής μεταξύ ασφάλειας ή λειτουργικότητας (το οποίο ισχύει π.χ. όταν μια εταιρία επιλέγει μια λύση Transparent Data Encryption).
– Να επιταχύνουν τις διεργασίες πάνω σε κρυπτογραφημένα δεδομένα (π.χ. με 10 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα άλλων εταιριών).
– Να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα του cloud με τη σιγουριά ότι οι πολύτιμοι αποθηκευτικοί διακομιστές τους προστατεύονται από οποιαδήποτε απειλή: χάκερ, υπαλλήλους του cloud ή μη εξουσιοδοτημένους διαχειριστές.
– Να μειώσουν το κόστος κανονιστικής συμμόρφωσης, ελαχιστοποιώντας το εύρος ελέγχου και μειώνοντας την ανάγκη για ενημέρωση παραβιάσεων, π.χ. λόγω GDPR.

Ποια είναι η ομάδα και πως έγινε η επαφή μεταξύ σας

Η ομάδα της Kalepso συνδυάζει ακαδημαϊκή, τεχνική και επιχειρηματική εμπειρία. Οι συνιδρυτές της, Γιώργος Κελλάρης και Γιώργος Δεπάστας, ξεκίνησαν από την Ελλάδα και κατέληξαν στο Μόντρεαλ, ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές.
Ο Γιώργος Κελλάρης έκανε το μεταδιδακτορικό του στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Βοστώνης, πάνω στο αντικείμενο της ασφάλειας και ιδιωτικότητας δεδομένων, και το διδακτορικό του στο Χονγκ Κονγκ.
Ο Γιώργος Δεπάστας ηγήθηκε του Real-time Big Data Analytics product για την τράπεζα Barclays, και σπούδασε ως μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οι δύο τους γνωρίστηκαν όσο βρίσκονταν σε διαφορετικές ηπείρους και αποφάσισαν να μετακομίσουν στο Μόντρεαλ, όπου εξασφάλισαν χρηματοδότηση από τον κορυφαίο deep-tech start-up builder του Καναδά (TandemLaunch).

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones – χρηματοδοτήσεις; 

Κάποιες από τις διακρίσεις της Kalepso είναι οι εξής: το βραβείο νεοφυούς εταιρίας από το Canada Fintech Forum 2017, το βραβείο Desjardins Cooperathon Cybersecurity, το βραβείο C2 Emerging Entrepreneurs 2018, και η τιμητική διάκριση από το befinnovative της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
Από τεχνικής άποψης, οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να εγκαταστήσουν το KalepsoDB χωρίς αλλαγές στις εφαρμογές τους, χρησιμοποιώντας διεπαφές των πιο γνωστών βάσεων δεδομένων (π.χ. MySQL, MariaDB).

Πλέον ο στόχος της Kalepso είναι η συνεργασία με καινοτόμες εταιρίες, ώστε η τεχνολογία προστασίας δεδομένων της Kalepso να τους δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Πως σας έχει ωφελήσει η συμμετοχή σας στο befinnovative;

Η συμμετοχή της Kalepso στο befinnovative μας έχει ωφελήσει σε πολλαπλά επίπεδα, μέσω των συμβουλών από κορυφαία στελέχη της τράπεζας, και των διασυνδέσεων με Έλληνες επενδυτές. Επίσης, στο befinnovative Demo Day, η Kalepso ανακοίνωσε την επικείμενη συμφωνία για πιλοτικό πρόγραμμα με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Πως βλέπετε την Startup στα επόμενα 3 χρόνια;

Στόχος μας είναι η Kalepso να επεκταθεί διεθνώς και να γίνει το συνώνυμο της προστασίας δεδομένων στον εταιρικό τομέα.
Το όνειρό μας είναι ένας κόσμος όπου η πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα είναι εφικτή μόνο από τους ιδιοκτήτες τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις