Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Ticket Restaurant και Google Pay

H Edenred είναι ένας μεγάλος παίκτης στον χώρο των κουπονιών για φαγητό και αγορών, τα οποία προσφέρονται σαν παροχή στους υπαλλήλους εταιρειών, και έχει μπει όπως είναι φυσικό και στα ψηφιακά κουπόνια, ένας χώρος που δραστηριοποιούνται και αρκετές Fintechs.

Οι 650.000 χρήστες της υπηρεσίας Ticket Restaurant στη Γαλλία θα μπορούν πλέον να πληρώνουν για το γεύμα τους με ψηφιακά κουπόνια μέσω Google Pay και του Smartphone ή του Smartwatch σε όλα τα POS ανέπαφων συναλλαγών.

Αφού εισάγουν την κάρτα Ticket Restaurant στην εφαρμογή Google Play, οι εργαζόμενοι θα πρέπει απλώς να εξακριβώσουν τα στοιχεία τους είτε με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος είτε με έναν κωδικό, και ακολούθως να πραγματοποιήσουν τη πληρωμή.

Κάθε συναλλαγή με την κάρτα Ticket Restaurant που πραγματοποιείται με Google pay είναι φυσικά κρυπτογραφημένη μέσω ειδικών token. Τα δεδομένα πληρωμής δεν μοιράζονται ποτέ, αλλά αντικαθίστανται από ένα μοναδικό δυναμικό κωδικό που προστατεύει τον λογαριασμό και την εμπιστευτικότητα των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Χάρη στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον έχουν τις κάρτες μαζί τους. Εάν κάποιος χάσει την κάρτα του ή ξεχάσει το PIN του, μπορεί να χρησιμοποιήσει το smartphone του και να πραγματοποιήσει την πληρωμή του ανέπαφα. Ωστόσο, αφού ενεργοποιηθούν οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, η κάρτα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται κανονικά.

Η Edenred στη Γαλλία συνεργάζεται ήδη και με το Apple Pay και το Samsung Pay ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση μεταξύ 2017 και 2018 ο αριθμός των συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι χρήστες της κάρτας Ticket Restaurant με τα smartphones τους αυξήθηκε κατά 35%, με τον αριθμό τους το 2017 να φτάνουν συνολικά τα 10 εκατομμύρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις