Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι επενδύσεις του UNICEF Innovation Fund σε blockchain Startups

Έξι εταιρείες σε αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες οικονομίες θα λάβουν επενδύσεις από το UNICEF Innovation Fund για την επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Το UNICEF Innovation Fund θα επενδύσει μέχρι και 100.000 δολάρια σε έξι εταιρείες για την παράδοση πρωτότυπων ανοιχτού κώδικα εφαρμογών blockchain μέσα σε 12 μήνες.

Η επιλογή των έξι Startups έγινε μέσα από 100 αιτήσεις – εφαρμογές σε 50 χώρες, οι οποίες θα κατασκευάσουν πρωτότυπα και συστήματα για παγκόσμια προβλήματα όπως η διαφάνεια στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης, η πρόσβαση στη συνδεσιμότητα μέσω κινητού τηλεφώνου και η δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης σε έργα κοινωνικού αντίκτυπου.

Αυτές οι έξι Startups θα προστεθούν στις 20 εταιρείες του ήδη συμμετέχουν και έχουν χρηματοδοτηθεί από το Fund σε πεδία από την επιστήμη των δεδομένων και την εκμάθηση μηχανών, έως την εικονική πραγματικότητα και τα drones.

Η τεχνολογία Blockchain βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο – και υπάρχει μεγάλη δόση πειραματισμού μπροστά μας για να δούμε πώς και πού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο“, δήλωσε ο Chris Fabian, σύμβουλος της καινοτομίας της UNICEF. “Αυτό είναι ακριβώς το στάδιο στο οποίο επενδύει το UNICEF Innovation Fund: όταν η χρηματοδότησή μας, η τεχνική υποστήριξη και η εστίαση στους ευάλωτους πληθυσμούς μπορούν να βοηθήσουν μια τεχνολογία να αναπτυχθεί και να ωριμάσει με τον πλέον δίκαιο και ισότιμο τρόπο», συνεχίζει.

Οι ομάδες που επιλέχτηκαν

Η Atix Labs (Αργεντινή) θα αναπτύξει μια πλατφόρμα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έτσι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση, δημιουργώντας παράλληλα την ιχνηλασιμότητα των χρημάτων και τη μέτρηση των επιπτώσεων και αποδόσεων.

Η Onesmart (Μεξικό) θα αντιμετωπίσει την κατάχρηση κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές μέσω ειδικής εφαρμογής η οποία διασφαλίζει την παροχή κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών σε παιδιά και νέους.

Η Prescrypto (Μεξικό) θα προσφέρει μια ψηφιακή λύση στην έλλειψη ηλεκτρονικών συνταγών στις αναπτυσσόμενες χώρες με μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους παρόχους ιατρικών υπηρεσιών να βλέπουν ένα κοινό ιστορικό ασθενούς και να βελτιώνουν τις παροχές.

Η Statwig (Ινδία) θα χρησιμοποιήσει λύσεις blockchain για να εξασφαλίσει την αποτελεσματική παροχή εμβολίων μέσω ενός συστήματος διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η Utopixar (Τυνησία) θα παράσχει ένα εργαλείο κοινωνικής συνεργασίας για κοινότητες και οργανισμούς για τη διευκόλυνση της συμμετοχικής λήψης αποφάσεων και της μεταφοράς αξίας.

Η W3 Engineers (Μπαγκλαντές) θα βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα στις κοινότητες των προσφύγων και των μεταναστών μέσω μιας offline πλατφόρμας δικτύωσης για κινητά χωρίς τη χρήση καρτών SIM και σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Εκτός από τη χρηματοδότηση των νεοσύστατων εταιρειών, το  UNICEF Innovation Fund θα παράσχει πολύπλευρη υποστήριξη σε επίπεδο προϊόντων αλλά και στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την πρόσβαση σε δίκτυο εμπειρογνωμόνων και εταίρων.
Το fund επίσης επιδιώκει να πραγματοποιήσει επενδύσεις δεύτερου γύρου για όλες τις εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει, καθώς και την ευκαιρία να αναπτύξουν αυτές τις τεχνολογίες, όταν είναι επιτυχείς, σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές όπου δραστηριοποιείται η UNICEF.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις