Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κοινοπραξία Hyundai και Aptiv με στόχο τα αυτόνομα οχήματα

Μια νέα εταιρεία-κοινοπραξία των Hyundai και Aptiv, δημιουργείται με στόχο την ανάπτυξη (και την μετέπειτα κυκλοφορία στην αγορά) συστημάτων αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και 5.

Η Aptiv είναι μια παγκόσμια εταιρεία, με έδρα την Ιρλανδία, η οποία αναπτύσσει τεχνολογία και ασφαλείς διασυνδεδεμένες λύσεις γύρω από την μετακίνηση.

Στόχος της εταιρείας που δημιουργείται τώρα, στην οποία καθένας από τους εταίρους κατέχει το 50%, είναι τα νέα αυτά συστήματα να είναι διαθέσιμα σε αυτοκινητοβιομηχανίες, διαχειριστές στόλων και “ρομποτ-ταξί” μέχρι το 2022. Προκειμένου να “πιάσει” αυτόν τον στόχο, η εταιρεία θα ξεκινήσει να δοκιμάζει τα πλήρως αυτόνομα συστήματά της μέσα στο 2020.

Οι δύο μέτοχοι, σύμφωνα με το TechCrunch, επένδυσαν συνολικά 4 δισ. δολάρια σε αυτήν την κοινοπραξία και πρόκειται να προσφέρουν “κομμάτι” της δουλειάς τους. Πιο αναλυτικά, η Aptiv θα προσφέρει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, την οποία αναπτύσσει εδώ και πολλά χρόνια καθώς και 700 εργαζόμενους, ενώ η Hyundai θα προσφέρει 1,6 δισ. δολάρια σε μετρητά, τεχνολογία, R&D και πρόσβαση στην IP της.

Η νέα εταιρεία θα έχει έδρα κστη Βοστώνη και θα υποστηρίζεται από πρόσθετα τεχνολογικά κέντρα σε πολλές τοποθεσίες στις ΗΠΑ και την Ασία. Επικεφαλής της θα είναι ο Πρόεδρος της Aptiv, Karl Iagnemma.

Η Huyndai είναι μόνο μία από τις πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν μπει στη “μάχη” της αυτόνομης οδήγησης.

Νωρίτερα φέτος, η Fiat Chrysler (FCA) ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Startup Aurora για την δημιουργία αυτόνομων οχημάτων για εταιρικούς πελάτες, ενώ η Volkswagen ένωσε τις δυνάμεις της με τη Ford, για τον ίδιο σκοπό.

Μέσα στον Αύγουστο, και η Audi μπήκε στο παιχνίδι, ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζει να γίνει το τρίτο “μέλος” στη συμμαχία των Daimler και BMW για την ανάπτυξη προηγμένων υποβοηθητικών συστημάτων οδήγησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις