Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Σουηδική Einride σήκωσε 25 εκατ. για τα αυτόνομα ηλεκτρικά φορτηγά της

Η Einride, μια σουηδική εταιρεία που αναπτύσσει βιώσιμα αυτόνομα οχήματα σήκωσε 25 εκατ. δολάρια από τις EQT Ventures και NordicNinja VC, με τη συμμετοχή των Ericsson Ventures, Norrsken Foundation, Plum Alley Investments, και Plug and Play Ventures.

Η startup, που ιδρύθηκε το 2016 με έδρα τη Στοκχόλμη, είναι πρωτοπόρα στα συστήματα αυτόνομης ηλεκτρικής μετακίνησης και εξειδικεύεται στις μεταφορές εμπορευμάτων και όχι σε οχήματα προσωπικής χρήσης. Τα φορτηγά της είναι ηλεκτρικά και αυτόνομα και δεν έχουν καν χώρο για οδηγό ή επιβάτη!

“Η προσπάθεια της Einride να συνδέσει software και hardware για να πάει τις μεταφορές στο μέλλον είναι μακράν από τις πιο φιλόδοξες που έχω δει ως επενδυτής στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Ted Persson, operating partner και σύμβουλος επενδύσεων στην EQT Ventures. Σημειώνεται ότι το Einride pod, το φουτουριστικό φορτηγό της Einride, ήταν το πρώτο στον κόσμο που λειτούργησε εμπορικά και κυκλοφόρησε με άδεια σε δημόσιο δρόμο.

Σύμφωνα με το Tech.eu, στο πελατολόγιο της Einride περιλαμβάνονται μεγάλες εταιρείες όπως η Lidl, πολλές αμερικάνικες μεταφορικές εταιρείες αλλά και η DB Schenker, εταιρεία logistics, η οποία έχει πλέον ένα ηλεκτρικό, αυτόνομο φορτηγό στις εγκαταστάσεις της στη Σουηδία. Τ.

Σχολιάζοντας τη νέα επένδυση, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Einride, Robert Falck, δήλωσε: “Η φιλοδοξία μας είναι να ‘αποδιοργανώσουμε’ τη βιομηχανία μεταφορών και η επένδυση αυτή μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο αυτό. Η χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να αρχίσουμε να επεκτεινόμαστε στις ΗΠΑ, να υλοποιήσουμε τον τεχνολογικό οδικό χάρτη μας και να ανταποκριθούμε στην ταχέως αυξανόμενη ζήτηση των πελατών”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις