Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Pinterest “πολεμά” με machine learning το περιεχόμενο που προωθεί τον αυτοτραυματισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, χθες (10/10) το Pinterest ανακοίνωσε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την προσπάθεια που κάνει να βοηθήσει τους χρήστες που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, το Pinterest ανέφερε ότι χρησιμοποιεί τεχνικές machine learning προκειμένου να αναγνωρίσει και να αποκρύψει περιεχόμενο που παρουσιάζει, εκλογικεύει ή ενθαρρύνει τον αυτοτραυματισμό. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία δήλωσε ότι μειώθηκαν κατά 88% οι αναφορές για τέτοιου είδους περιεχόμενο και τώρα μπορεί να “απομακρύνει” τέτοια post 3 φορές πιο γρήγορα.

Επιπλέον, πάνω από 4,600 όροι αναζήτησης και φράσεις σχετικά με τον αυτοτραυματισμό, απομακρύνθηκαν από την πλατφόρμα, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία, πλέον εμφανίζονται σύνδεσμοι που οδηγούν σε δωρεάν υποστήριξη, σε όσους αναζητούν τέτοιες λέξεις-κλειδιά. Οι άνθρωποι που εμφανίζουν αυτοκαταστροφικές τάσεις έχουν πια τους πόρους να τις αντιμετωπίσουν κατευθείαν στις οθόνες τους, μια προσέγγιση, που σύμφωνα με το Pinterest αναπτύχθηκε σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς.

“Οι άνθρωποι πηγαίνουν στο Pinterest για να βρουν έμπνευση αλλά αυτό δεν είναι εύκολο όταν κάποιος δεν αισθάνεται καλά ή είναι σε απόγνωση. Αυτοί οι πόροι και οι δραστηριότητες είναι εδώ για να βοηθήσουν ανθρώπους με το πως νιώθουν και να βελτιώσουν την έμπνευση που βρίσκουν στο Pinterest”, έγραψε ο επικεφαλής προϊόντων της εταιρείας, σε δημοσίευση στο blog της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις