Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Duolingo γίνεται μονόκερος με χρηματοδότηση 30 εκατ. δολαρίων

Η Duolingo εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. δολαρίων, η οποία ανέβασε την αξία της στο 1,5 δισ. δολάρια και την έκανε αυτομάτως τον πρώτο tech μονόκερο του Pittsburgh!

Η εταιρεία online εκμάθησης ξένων γλωσσών, η οποία ιδρύθηκε το 2011, σήκωσε τη χρηματοδότηση από την CapitalG. Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για έρευνα και ανάπτυξη καθώς και πρόσληψη νέου προσωπικού.

Η Duolingo διαθέτει δωρεάν διαδραστικά μαθήματα για πάνω από 30 διαφορετικές γλώσσες ενώ προσφέρει και το Duolingo Plus, το οποίο αφαιρεί τις διαφημίσεις για τους χρήστες και προσθέτει άλλες λειτουργίες όπως τα μαθήματα εκτός σύνδεσης, για 6,99 δολάρια το μήνα.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή απασχολεί 200 άτομα και έχει 30 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες! “Η Duolingo ανεβάζει τους χρήστες και τα έσοδα της με εντυπωσιακό ρυθμό, συνεχίζοντας να εδραιώνει τη θέση της ως τον #1 τρόπο παγκοσμίως να μάθει κανείς μια γλώσσα”, δήλωσε η Laela Sturdy, General Partner της CapitalG. “Η ομάδα έχει αποδείξει ότι η προσκόλληση στην αποστολή της δωρεάν εκπαίδευσης δεν είναι καλή μόνο για τον κόσμο, αλλά και για τις επιχειρήσεις”.

Η τελευταία χρηματοδότηση της Duolingo ήταν τον Ιούλιο του 2017, όταν η εταιρεία σήκωσε 25 εκατ. δολάρια από την Drive Capital. Με το νέο γύρο, τα χρήματα που έχει λάβει συνολικά από επενδύσεις ανεβαίνουν στα 138 εκατ. δολάρια.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις