Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elia Group: Πρόκληση καινοτομίας για Startups από όλο τον κόσμο

Η Elia Group, ένας από τους πέντε κορυφαίους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, με έδρα το Βέλγιο, ανακοίνωσε την έναρξη του Open Innovation Challenge, μιας ανοιχτής δοκιμασίας με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των δεδομένων και άλλων assets που αφορούν την ενέργεια.

Το Open Innovation Challenge απευθύνεται σε εταιρείες από όλο τον κόσμο, που δραστηριοποιούνται στα πεδία των big data, AI, machine learning, cybersecurity, blockchain, IoT κ.α. Η δοκιμασία αυτή δίνει στις startups που θα συμμετάσχουν να έρθουν σε επαφή με μία μεγάλη εταιρεία, συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για αυτές, και να φύγουν έχοντας κατακτήσει συνεργασίες ή και ένα πιλοτικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο νικητής της δοκιμασίας κερδίζει ένα Proof of Concept, αξίας 20.000 ευρώ για να αναπτύξει τη λύση του σε συνεργασία με την Elia Group, ενώ όλοι οι φιναλίστ θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και να παρουσιάσουν τις λύσεις τους μπροστά σε κορυφαία στελέχη και εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας, δημιουργώντας τις βάσεις για πιθανές συνεργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενους διαγωνισμούς, υπήρξαν startups που δεν κατάφεραν να κερδίσουν, ωστόσο “έκλεισαν” συμφωνίες με τον όμιλο.  Για να δηλώσετε συμμετοχή στο Open Innovation Challenge, πατήστε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις