Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Drop λανσάρει νέο app εκμάθησης ξένων γλωσσών ειδικά για παιδιά

Η Drops, βραβευμένη εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών, ανακοίνωσε το λανσάρισμα του “Droplets“, μιας νέας εφαρμογής ειδικά σχεδιασμένης για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε παιδιά 8 έως 17 ετών.

Η νέα εφαρμογή, η οποία είναι συμβατή με τον σχετικό αμερικανικό νόμο περί προστασίας των παιδιών στο διαδίκτυο (COPPA), βοηθά τα παιδιά να μάθουν μία νέα γλώσσα μέσα από παιχνίδια λέξεων και πεντάλεπτα μαθήματα, τα οποία είναι ιδανικά για παιδιά και εφήβους που δυσκολεύονται να παραμείνουν συγκεντρωμένοι για πολύ ώρα αλλά και γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά τους να περνούν πολύ χρόνο μπροστά από μία οθόνη.

Με αφορμή το λανσάρισμα αυτό, η Drops, η οποία κατάγεται από την Εσθονία, ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία της με το Council on International Educational Exchange (​CIEE​), ένα μη κερδοσκοπικό διαπολιτισμικό πρόγραμμα ανταλλαγών μαθητών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα “μεταφέρει” μαθητές λυκείου σε πάνω από 50 προορισμούς παγκοσμίως για λίγες εβδομάδες μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να τους φέρει σε επαφή με νέες γλώσσες, κουλτούρες αλλά και σημαντικά ζητήματα της εποχής.

Μέσα από τη συνεργασία με το πρόγραμμα αυτό, η Drops θα προσφέρει σε τουλάχιστον 2.500 μαθητές λυκείου του CIEE μια premium συνδρομή στη νέα της εφαρμογή, πριν το ταξίδι τους στο εξωτερικό, προκειμένου να τους βοηθήσει να μάθουν πιο εύκολα τη γλώσσα την οποία θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν στον προορισμό τους.

Σημειώνεται ότι η Drops, η οποία ιδρύθηκε το 2015, είναι αυτή τη στιγμή μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες αυτού του είδους. Το 2018, η Google ανέδειξε τη Drops ως την καλύτερη εφαρμογή του έτους, και το 2019 η Fast Company την χαρακτήρισε ως μία από τις 10 πιο καινοτόμες εκπαιδευτικές εταιρείες στον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις