Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Deutsche Telekom: Δημιουργεί accelerator για Internet of Things startups με Cisco και Intel

Μία νέα πρωτοβουλία για την επιχειρηματική «επιτάχυνση» και «εκκόλαψη» startup εταιρειών στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις Cisco και Intel, ανακοίνωσε η Deutsche Telekom, στη διάρκεια του Mobile World Congress που πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Challenge Up! και στόχος του είναι να βοηθήσει εταιρείες του τομέα να «βγουν» στην αγορά πιο γρήγορα, μέσα από την αξιοποίηση του δικτύου των τριών εταιρειών.

Το Challenge Up θα χρησιμοποιήσει τους πόρους και την εμπειρία από τις πρωτοβουλίες για startups που ήδη τρέχουν Deutsche Telekom, Cisco και Intel, δηλαδή το hub:raum, το Entrepreneurs in Residence και το Business Challenge Europe αντιστοίχως.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 25 Μαΐου, ενώ τον Ιούνιο θα επιλεγούν οι 24 καλύτερες εταιρείες οι οποίες θα συμμετάσχουν σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα επιτάχυνσης. Οι 12 καλύτερες θα συμμετάσχουν από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο σε ένα πρόγραμμα εκκόλαψης, ειδικά διαμορφωμένο για την κάθε εταιρεία ξεχωριστά. Τον Νοέμβριο θα διεξαχθεί μία εκδήλωση στην οποία θα παρουσιασθούν οι εταιρείες και οι στρατηγικές εισόδου στην αγορά που θα έχουν διαμορφώσει.

Οι εταιρείες που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα θα έχουν πρόσβαση σε συμβουλευτική καθοδήγηση, δικτύωση και υποστήριξη από τις τρεις εταιρείες. Το τετράμηνο πρόγραμμα εκκόλαψης θα φιλοξενηθεί σε Κρακοβία, Βερολίνο και Βόννη. Το πρόγραμμα δεν ζητά από τις εταιρείες να δώσουν μέρος του μετοχικού τους κεφαλαίου, ενώ οι startups διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των προϊόντων τους. Επίσης, επιλεγμένες εταιρείες θα λάβουν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και πρόσβαση σε δίκτυα επενδυτών, ενώ όλες θα υποστηριχθούν με υπηρεσίες και καθοδήγηση για την είσοδο του προϊόντός ή της υπηρεσίας τους στις παγκόσμιες αγορές.

Το Challenge Up! απευθύνεται σε εταιρείες που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δραστηριοποιούνται στους τομείς του Διαδικτύου των Πραγμάτων ή του Διαδικτύου των Πάντων («έξυπνα» σπίτια, «έξυπνη» ενέργεια, διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα, «φορέσιμες» συσκευές, δεδομένα μεγάλου όγκου, συνδεσιμότητα, υπολογιστικό «νέφος»). Το πρόγραμμα αφορά σε εταιρείες από τις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ρωσίας.

Τα στελέχη των Deutsche Telekom, Cisco και Intel που συμμετείχαν στην παρουσίαση στο Mobile World Congress τόνισαν ότι το πρόγραμμα αυτό θα είναι αμοιβαίας επωφέλειας και για τις ίδιες τις εταιρείες, καθώς θα τις βοηθήσει να ενσωματώσουν και οι ίδιες στοιχεία καινοτομίας. Ανέφεραν, μάλιστα, πως είναι έτοιμες να ανοίξουν συνέργειες με τις πιο επιτυχημένες εταιρείες του προγράμματος, προκειμένου να τις «συστήσουν» στο δικό τους πελατολόγιο και συνεργάτες, διευκολύνοντάς τους έτσι την πρόσβαση στην αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις