Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O Ομπάμα «κλείνει» το μάτι στους ξένους startupper

Σε αλλαγές στη νομοθεσία για τη μετανάστευση προχωρά η κυβέρνηση Ομπάμα στις ΗΠΑ.

Σημαντικότερη από τις αλλαγές θεωρείται η παροχή άδειας παραμονής σε μετανάστες, οι οποίοι διαθέτουν υψηλές δεξιότητες και ταλέντα και επιλέγουν να μείνουν μόνιμα στις ΗΠΑ, αναπτύσσοντας επαγγελματική ή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κατά το παρελθόν, η νομοθεσία είχε αποθαρρύνει αρκετούς από τους μετανάστες να πράξουν ακριβώς αυτό και τελικά εγκατέλειπαν τις ΗΠΑ, στερώντας τους ικανό ανθρώπινο δυναμικό και οικονομική-επιχειρηματική ανάπτυξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 25% των νέων επιχειρηματιών που ιδρύουν μικρές επιχειρήσεις είναι μετανάστες, ενώ πάνω από το 40% των 500 κορυφαίων επιχειρήσεων του Fortune, όπως η Google, η Yahoo και η Home Depot έχουν δημιουργηθεί από μετανάστες ή τα παιδιά τους.

Παράλληλα, ο Μπ. Ομπάμα ανακοίνωσε ότι τα επόμενα 10 χρόνια θα «πέσουν» πάνω από 250 δισ. δολ. για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, τα οποία θα ωφελήσουν την έρευνα, την καινοτομία και τις νέες επιχειρήσεις.

Εκτιμάται ότι με τη νέα νομοθεσία θα ευνοηθούν περίπου 180.000 μετανάστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ και θα λάβουν μόνιμη άδεια παραμονής μέσα στον επόμενο χρόνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις