Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lenovo: Εγκαινίασε R&D κέντρο για High Performance Computing στην Στουτγάρδη

Η LENOVO ανακοίνωσε την έναρξη του πρώτου κέντρου καινοτομίας High Performance Computing (HPC) της εταιρείας, προσφέροντας ένα μόνιμο χώρο για  R&D και υλοποίηση συγκριτικής αξιολόγησης, καθώς και ένα νέο δίκτυο συνεργατών που θα συνεργάζονται σε projects για να φέρουν τα εμπορικά  οφέλη του HPC σε ένα ευρύτερο φάσμα πελατών.

Με έδρα την Στουτγάρδη της Γερμανίας, το κέντρο σηματοδοτεί τη δέσμευση της Lenovo στο enterprise computing και τις φιλοδοξίες της να γίνει ο νούμερο ένα πωλητής (Open Systems) στην αγορά.

Συγχρόνως με την εγκαινίαση, η Lenovo έγινε δεκτή ως πλήρες μέλος του  European Technology Platform for High Performance Computing (ETP4HPC) – ένα καθοδηγούμενο από τον κλάδο φόρουμ που αξιοποιεί τη δύυναμη του HCP,  για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας στον τομέα της επιστήμης, των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας.

Σε στενή συνεργασία με την Intel, το κέντρο προσφέρει τον τελευταίο Intel Xeon E5 2600 v3 επεξεργαστή,  με  Mellanox EDR 100Gb/s InfiniBand interconnect fabric, αξιοποιώντας τη NeXtScale System της Lenovo ως βασική πλατφόρμα πληροφορικής. Θα αυξήσει την βαθιά γνώση και τις συγκεκριμένες δεξιότητες πολλών εξειδικευμένων συνεργατών πελατών από όλη την Ευρώπη που θα συνεργαστούν για την περαιτέρω επέκταση των δυνατοτήτων και την προώθηση της τοπικής έρευνας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις