Θωρακίζεται από “επιθέσεις” επενδυτών η IBM

Newsroom
1'

Ειδικούς συμβούλους προσέλαβε η IBM, προκειμένου να ενημερώσουν τους μετόχους της εταιρείας που δείχνουν ανήσυχοι μετά από 11 ζημιογόνα τρίμηνα της επιχείρησης και ενδέχεται να γίνουν θύματα “επιθέσεων” από “ακτιβιστές” επενδυτές και hedge funds που θέλουν να αγοράσουν τις μετοχές της εταιρείας και έχουν στόχο έτσι να την ελέγξουν.

Η διοίκηση της IBM ήδη καταστρώνει ολοκληρωμένο πλάνο άμυνας, σε συνεργασία με δύο επενδυτικές τράπεζες, καθώς εξακολουθεί να έχει αξία 157 δισ. δολ. και να αποτελεί τεχνολογικό κολοσσό.

Θύματα ανάλογων “επιθέσεων” έχουν πέσει και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Apple και η eBay, καθώς η συγκεκριμένη τακτική είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.

TAGGED:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.