Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ericsson: Εξαγόρασε επιχείρηση τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής στην Κίνα‏

Η Ericsson υπέγραψε την οριστική συμφωνία εξαγοράς του επιχειρηματικού τομέα τηλεπικοινωνιών της Sunrise Technology, ενός παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής στον τομέα συστημάτων λειτουργικής και επιχειρησιακής υποστήριξης (OSS/BSS). Η Sunrise Technology, με έδρα την πόλη Guangzhou της Κίνας, θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα – εξυπηρετώντας πελάτες σε τομείς εκτός των τηλεπικοινωνιών.

Η μονάδα που εξαγοράστηκε διαθέτει ένα ισχυρό ιστορικό παράδοσης πολύπλοκων λύσεων πληροφορικής σε ηγετικούς παρόχους στην Κίνα. Περίπου 1.000 υπάλληλοι – οι οποίοι σχεδόν όλοι έχουν ως βάση τους την πόλη Guangzhou – θα ενταχθούν στην Ericsson το δεύτερο τρίμηνο του 2015, με τη συμφωνία υποκείμενη σε συνήθεις συνθήκες υπογραφής. Οι υπάλληλοι είναι εξειδικευμένοι στις συμβουλευτικές υπηρεσίες πληροφορικής, στα ολοκληρωμένα συστήματα Charging και Billing, λύσεις διαχείρισης πελατειακών σχέσεων – CRM και business intelligence/analytics και στη ανάπτυξη και συντήρηση εφαρμογών.

Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά κινητών επικοινωνιών στον κόσμο με 1,285 δισ. συνδρομές.

Για να διατηρήσει τη δυναμική στο κομμάτι OSS/BSS, η Ericsson εξαγόρασε στο παρελθόν εταιρείες όπως οι: Telcordia (2012), TeleOSS, Telcocell (2013), GEOSS (2014), και TimelessMIND (2015).

Η επιχείρηση τηλεπικοινωνιών της Sunrise Technology, θα ενσωματωθεί στο τμήμα Global Services της Ericsson που απασχολεί 65.000 υπαλλήλους σε 180 χώρες. Οι σύμβουλοι και οι Systems Integration μηχανικοί της Ericsson συμπληρώνουν περισσότερα από 1.500 έργα συμβουλευτικών, systems integration και εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε περιβάλλοντα πολλαπλών προμηθευτών και τεχνολογιών κάθε χρόνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις