Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η στρατηγική της LG για το Internet of Things

Το ‘Smart Home’ της LG παρουσιάστηκε στη φετινή CES 2015. Η εταιρεία ενσωματώνει συνεχώς ‘smart’ λειτουργίες στις νέες συσκευές της, τόσο στις οικιακές όσο και στις συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας, με απώτερο στόχο να δημιουργήσει ένα ενοποιημένο Internet of Things (IoT) περιβάλλον, που θα κάνει τη ζωή των χρηστών ακόμα πιο άνετη, ευχάριστη και παραγωγική.

Η τεχνολογία LG HomeChat αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς μπορεί η τεχνολογία IoT να ενσωματωθεί σήμερα σε συσκευές που ήδη χρησιμοποιούν εκατομμύρια καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Το HomeChat είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή η οποία επιτρέπει στο χρήστη να επικοινωνεί και να ελέγχει τις προηγμένες ηλεκτρικές συσκευές LG του σπιτιού του, μέσω γραπτών μηνυμάτων από το smartphone ή το tablet του, από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεται, εντός ή εκτός σπιτιού. Έτσι μπορεί να προγραμματίζει π.χ. μία πλύση να ξεκινήσει πριν γυρίσει, ώστε όταν πια θα φτάσει, τα ρούχα του να έχουν πλυθεί, ή να ρυθμίσει την τηλεόρασή του να καταγράψει κάποια αγαπημένη του εκπομπή ενώ δε βρίσκεται εκεί. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες του ‘έξυπνου σπιτιού’ μπορούν να δίνουν διάφορες ενημερώσεις και πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των συσκευών και την εξοικονόμηση ενέργειας ανάλογα με τη λειτουργία τους, δίνοντας έτσι στους χρήστες τη δυνατότητα ελέγχου και εξοικονόμησής της.

Σε διεθνές επίπεδο πλέον, η LG έχει συνάψει ήδη αρκετές σημαντικές συνεργασίες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα υλοποίησης ενός ‘Smart Home’, με κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών για έξυπνα σπίτια, αλλά και με μέλη του οικοσυστήματος iControl OpenHome, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι νέες συσκευές της θα μπορούν να ενσωματωθούν χωρίς προβλήματα στα διάφορα smart home services, όπως υπηρεσίες αυτοματισμού, ασφάλειας και προστασίας. Με διαρκή ανάπτυξη νέων τεχνολογικών καινοτομιών και εφαρμογή στα νέα προϊόντα της, η LG συνεχίζει με συνέπεια να πρωτοπορεί, προκειμένου να προσφέρει ακόμα υψηλότερη ποιότητα στην καθημερινότητα των καταναλωτών της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις