Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

1,5 εκατ. λίρες «μάζεψαν» μέσω crowdfunding Wayra UK και Wayra UnLtd

Περισσότερο από 1,5 εκατ. λίρες έχουν συγκεντρώσει μέσω της διαδικασίας του crowdfunding οι startups Wayra UK και Wayra UnLtd, ποσό που ξεπερνά κατά 300.000 λίρες τον αρχικό στόχο που είχαν θέσει για τη συγκέντρωση 1,175 εκατομμυρίου λιρών!

Σύμφωνα με τον Gary Stewart, Διευθυντή των Wayra UK και Wayra UnLtd: «Η διαδικασία του crowdfunding όχι μόνο αποφέρει σημαντικά έσοδα στην startup εταιρεία που το επελίγει ως ένα πρώτο μέσο χρηματοδότησης, αλλά ταυτόχρονα μέσω του ενδιαφέροντος εκ μέρους των μικρο-επενδυτών προσθέτει αξία, μετατρέποντάς την σε ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση τόσο για δυνητικούς επενδυτές όσο και τελικούς πελάτες».

Δίχως αμφιβολία, το crowdfunding έχει μεταβληθεί σε ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο τρόπο και μέσο συγκέντρωσης χρημάτων τόσο για startups που βρίσκονται σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο, όσο και για εκείνες που έχουν ήδη αποκτήσει πρόσβαση σε incubator ή accelerator. Για παράδειγμα, το Opendesk, στην οποία συμμετέχει ο Νίκος Ιεροδιακόνου, μια διεθνής πλατφόρμα για την κατασκευή επίπλων, κατάφερε να συγκεντρώσει 308.370 λίρες, διπλάσιο ποσό χρηματοδότησης από τον στόχο που είχε θέσει αρχικά και διαμορφωνόταν σε 150.000 λίρες.

Το Hubbub, μια πλατφόρμα που απευθύνεται στον τομέα της εκπαίδευσης και των μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα επιχειρήσεις, κατάφερε να προσθέσει κάτι παραπάνω από 145.000 λίρες στο αρχικό ζητούμενο ποσό των 250.000 λιρών. Πως; Μέσω crowdfunding. Την ίδια… τύχη είχαν και μια σειρά από startup εταιρείες, όπως λ.χ. οι GoCarShare, PixelPin, MiniCabit και The DoNation.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις