Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αλλαγή (;) στο Crowdfunding, στην Ε.Ε., φέρνει η άδεια της Invesdor

Άδεια MiFID από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία έχει τη δυνατότητα να επεκτείνουν υπηρεσίες δανεισμού και ιδίων κεφαλαίων μέσω crowdfunding τόσο στις χώρες της Κοινότητας όσο και στις 3 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ισλανδία, Λιχτενστάϊν και Νορβηγία), έλαβε προ ημερών η Invesdor, Νορβηγική εταιρεία τεχνολογίας οικονομικών.

invesdor_pic_

Με τη συγκεκριμένη αδειοδότηση, η Invesdor θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί δίχως περιορισμούς στην Ευρώπη, αφού δεν θα απαιτείται να ξεκινά από μηδενική βάση σε κάθε χώρα που φιλοδοξεί να δραστηριοποιηθεί. Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα crowdfunding που έλαβε αυτού του είδους την άδεια επιχειρησιακής λειτουργίας, σε μια προσπάθεια που καταβάλλεται εκ μέρους της Κομισιόν για την εναρμόνιση των οικονομικών κανονισμών κατά μήκος της Ευρώπης.

content_Lasse
O Lasse Mäkelä, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Invesdor.

«Δίχως αμφιβολία η περισσότερη δίκαιη προσέγγιση της συγκέντρωσης χρηματοδότησης, με την ταυτόχρονη υιοθέτηση μιας πιο διάφανης όσο και προκαθορισμένης διαδικασίας για όλους τους συμμετέχοντες, είναι κρίσιμη και ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Παράλληλα, προσφέρουμε σε όσες startups βρίσκονται στη διαδικασία της ανάπτυξης μια αποδοτική εναλλακτική οδό άντλησης κεφαλαίων», υποστήριξε ο Lasse Mäkelä, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Invesdor.

Υπογραμμίζεται πως το crowdfunding σε παγκόσμιο επίπεδο τριπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, αγγίζοντας τα 16 δισ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις