Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κεφάλαια 100 εκατ. δολ. στην Lyft από τον Carl Icahn

Σημαντική ενίσχυση της ρευστότητάς της πέτυχε η Lyft, startup διαμοιρασμού διαδρομών με αυτοκίνητο, χάρη στην χρηματοδότηση με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των 150 εκατ. δολ., εκ των οποίων τα 100 εκατ. δολ. προήλθαν από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Carl Icahn μέσω της Icahn Enterprises.

Πλέον, τα κεφάλαια που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το τελευταίο δίμηνο η Lyft ανέρχονται στα επίπεδα των 680 εκατ. δολ.! Μέρος της συγκεκριμένης χρηματοδότησης εκτιμάται πως θα διατεθεί αφενός μεν για την εμβάθυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκ μέρους της εταιρείας και αφετέρου δε για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Με δηλώσεις του ο Carl Icahn, επεσήμανε “την πίστη του στη λογική του ridesharing, που θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο στην υποδομή των σύγχρονων μεταφορών”.

“Μέχρι σήμερα, η πορεία των εσόδων της Lyft είναι αρκούντως ελκυστική, ενώ σε συνδυασμό με το φαινόμενο της αστικοποίησης που αναμένεται να ενταθεί τα προσεχή 5 έως 10 χρόνια, θα συνεισφέρουν θετικά στη διατήρηση των έντονων ρυθμών ανάπτυξης. Επιπροσθέτως, είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος τόσο από τους ιδρυτές όσο και τη διοικητική ομάδα της Lyft, στοιχείο που πιστεύω πως θα λειτουργήσει ενισχυντικά προς την κατεύθυνση της περαιτέρω καθιέρωσης της εταιρείας στο επιχειρηματικό περιβάλλον”, αναφέρει ακόμη ο κ. Icahn.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις