Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση ενόψει για την Stripe με αξία 5 δισ. δολ.

Στη διαδικασία ενός νέου γύρου χρηματοδότησης φαίνεται πως βρίσκεται η Stripe, startup που δραστηριοποιείται στο Application Programming Interface (API), δίχως όμως να έχει διευκρινιστεί το ποσό που ζητά να αντλήσει.

Ωστόσο, με βάση τη σχετική φημολογία, ο εν λόγω κύκλος μπορεί να είναι πολύ μεγάλος, αγγίζοντας ακόμη και τα 500 εκατ. δολάρια! Άλλες πηγές κάνουν λόγο πως με την σχετική χρηματοδότηση η αποτίμηση της αξίας της Stripe θα “εκτοξευτεί” στα επίπεδα των 5 δισ. δολ.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κάτι παραπάνω από 190 εκατ. δολάρια που προέρχονται από ορισμένους υψηλού προφίλ επενδυτές, όπως λ.χ. οι συνιδρυτές του PayPal, Elon Musk και Peter Thiel, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Box, Aaron Levie, καθώς επίσης και τα Venture Capital Funds: Khosla Ventures, Andreessen Horowitz και Sequoia Capital. Υπογραμμίζεται πως η Stripe έχει πετύχει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης και θεωρείται ιδιαίτερα φιλική προς τους προγραμματιστές, διαθέτοντας εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και ευκολία στην εγκατάσταση, καθώς έχει καταφέρει να απλοποιήσει σε σημαντικό βαθμό την όλη διαδικασία της επεξεργασίας των πληρωμών.

Τέλος, η Stripe τον τελευταίο χρόνο στο πλαίσιο της διεθνούς ανάπτυξής της έχει επιδοθεί σε μια διαρκή προσπάθεια προσθήκης νέων προϊόντων και σύναψης συμφωνιών με σειρά συνεργατών. Υπό αυτό το πρίσμα, προ ημερών ανακοίνωσε ένα ιδιωτικό beta πρόγραμμα για την Ιαπωνία, ενώ στους άμεσους στόχους της είναι να κάνει κάτι αντίστοιχο και για την αγορά της Σιγκαπούρης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις