Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Κόβει» την τηλεργασία η Disney

Ο CEO της Disney, Μπομπ Άιγκερ, ζήτησε από τους υπαλλήλους της εταιρείας να δουλεύουν από το γραφείο για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα

Τέλος στην τηλεργασία έθεσε ο CEO της Disney, Μπομπ Άιγκερ, μέσω email που απέστειλε στους υπαλλήλους του.
Σύμφωνα με το CNBC ο Άιγκερ ανέφερε στους υπαλλήλους της εταιρείας τη Δευτέρα (9/1) ότι πρέπει να επιστρέψουν και να δουλέψουν από το γραφείο για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα ξεκινώντας από την 1η Μαρτίου.

Στο μέμο που είδε το φως της δημοσιότητας ο CEO της Disney τόνισε πως είναι της άποψης ότι η πρόσωπο με πρόσωπο συνεργασία αποτελεί «κλειδί σε ένα δημιουργικό κλάδο όπως ο δικός μας». Συνέχισε το κείμενο του εξηγώντας πως «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ικανότητα σύνδεσης, παρακολούθησης και δημιουργίας με τους ομοίους μας που προέρχεται από τη φυσική (παρουσία), ούτε την ευκαιρία επαγγελματικής εξέλιξης (που απορρέει) από το να μαθαίνουμε από ηγέτες και μέντορες».

«Είναι η πεποίθηση μου πως η αυξημένη από κοινού συνεργασία μέσω φυσικής παρουσίας θα ωφελήσει τη δημιουργικότητα της εταιρείας, την κουλτούρα, αλλά και τις καριέρες των εργαζομένων» κατέληξε.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλές εταιρείες επέλεξαν την τηλεργασία ή άλλα υβριδικά μοντέλα εργασίας προκειμένου να μπορέσουν να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού στο ελάχιστο. Ωστόσο, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονταν και τα κρούσματα και τα ποσοστά νοσηλείας μειώθηκαν, πολλές εταιρείες προσπάθησαν να επαναφέρουν το προσωπικό τους στα γραφεία προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα που υπήρχε προ πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση του Άιγκερ για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ως σχετικά αυστηρή σε σύγκριση με άλλες μεγάλες εταιρείες, οι οποίες έχουν επιλέξει δύο ή τρεις υποχρεωτικές ημέρες στο γραφείο για υβριδικούς υπαλλήλους. Για παράδειγμα, η Apple ζήτησε από τους υπαλλήλους της να εργάζονται από το γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις