Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Είναι πολλά τα λεφτά! (Για High-Tech Startups)

Την προηγούμενη εβδομάδα γύρω στα 100 εκατ. δολάρια επενδύθηκαν σε Startups υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη, δείχνοντας ότι και λεφτά υπάρχουν αλλά και τα VCs επενδύουν σε καινοτομικές τεχνολογίες.

H Blippar και ο CEO της, Ambarish Mitra, έχει βάλει στόχο να φτιάξει κάτι μεγαλύτερο από το Internet, όπως δηλώνει ο ίδιος, και για αυτό το λόγο δεν θα πουλήσει ποτέ την εταιρεία του στη Google ή στο Facebook.

H Blippar δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπλουτισμένης πραγματικότητας (Augmented Reality – AR) όπου ο πραγματικός κόσμος ενοποιείται με τον ψηφιακό μέσω Smartphone-Tablet ή κάποιας φορετής συσκευής.

Blippar

Στόχος της είναι να φτιάξει έναν οπτικό κατάλογο όλων των αντικειμένων γύρω μας, σε όλο τον κόσμο, η οποία θα βασίζεται σε οπτική αναγνώριση και κάποιο είδος τεχνητής νοημοσύνης. Ο χρήστης θα φωτογραφίζει μέσω εφαρμογής το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει και θα εμφανίζονται πληροφορίες, δεδομένα, ενέργειες, εκπαιδευτικά κείμενα κ.α.

54 εκατ. δολάρια συγκέντρωσε η Blippar στον τέταρτο γύρο χρηματοδότησης για να πραγματοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιό της.

xjet-nano-metal-3D-printer

H Ισραηλινή XJet κατάφερε να φτιάξει έναν εκτυπωτή Inkjet 3D για παραγωγή μεταλλικών αντικειμένων υψηλής ποιότητας και λεπτομέρειας τα οποία δεν διαφέρουν σε τίποτα σχεδόν από την παραδοσιακή μεταλλουργία. Αυτό το κατάφερε αναπτύσσοντας ένα ειδικό υγρό μέταλλο νανο-τεχνολογίας, με τη συγκεκριμένη τεχνολογία να έχει πολλές εφαρμογές στην αεροδιαστημική βιομηχανία, στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην ιατρική, στην οδοντιατρική και αλλού.

25 εκατ. δολάρια επενδύθηκαν στην XJet από το επενδυτικό κεφάλαιο της AutoDesk, Spark, και το Ισραηλινό-Κινέζικο CEL Fund.

ReplayTech

Η επίσης Ισραηλινή Replay Technologies ασχολείται με την εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality – VR) προσφέροντας άμεσα replay 3D, 360 μοιρών, σε αθλητικές μεταδόσεις σε πραγματικό χρόνο!

Η εταιρεία συγκέντρωσε 13,5 εκατ. δολάρια στο δεύτερο γύρο χρηματοδότησης από την Deutsche Telecom Capital Partners, φτάνοντας συνολικά τα 27 εκατ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις