Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αλέξανδρος Ρούστας: «Η Ελληνική Startup Σκηνή έχει σημειώσει πρόοδο»

Ο τέταρτος κύκλος του IQbility, του Corporate Angel Investor της Quest, είναι ανοικτός για αιτήσεις μέχρι τις 23 Μαΐου 2016.

Συνοπτικά στους τρεις προηγούμενους κύκλους έχουν συμμετάσχει 8 εταιρείες και έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις 25 – 100 χιλιάδων ευρώ σε 6 από αυτές. Το ετήσιο budget του IQbility για επενδύσεις ανέρχεται σε 150 – 200 χιλιάδες ευρώ.

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του Αλέξανδρου Ρούστα απευθείας και το κανάλι του Startupper στο YouTube

Τα περισσότερα από τα Startup που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα έχουν να δείξουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα η Mist.io σημειώνει καλούς τζίρους, επεκτείνεται σημαντικά η ομάδας της, ενώ συνεργάζεται σε μεγάλα project με την Uni Systems του ομίλου Quest.

H all can code πέρασε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, μπήκε στον EdTech branch του Ycombinator, και έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 100 χιλιάδες χρήστες, σχολεία, δασκάλους και παιδιά που μαθαίνουν να προγραμματίζουν.

Ο Αλέξανδρος Ρούστας αποκαλύπτει το λόγο που όμιλος Quest αποφάσισε να ασχοληθεί με το οικοσύστημα των Startups αλλά και το πρόσημο της επένδυσης αυτής.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση στην ερώτηση για το αν υπάρχει τελικά Ελληνική  Startup Σκηνή, αλλά και για το βαθμό ωρίμανσης του μια και οι ομάδες παρουσιάζονται σαφώς πιο οργανωμένες, με πιο «μελετημένα» business plan αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις