Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Airbnb θα πάρει τα σκήπτρα της κοινόχρηστης οικονομίας από την Uber μέχρι το 2019

Σύμφωνα με μια έρευνα της Juniper Research η αγορά της ενοικίασης καταλυμάτων μέσω Ιnternet, η οποία περιλαμβάνει και τους κοινόχρηστους-συνεργατικούς χώρους γενικά, θα ξεπεράσει σε τζίρο αυτή της ενοικίασης μεταφορών όπως για παράδειγμα Uber, Lyft κ.α. μέχρι το 2019 σε όλο τον κόσμο.

Η Airbnb και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αλλά ακόμα και σε ενοικιαστές μικρών και μεγάλων σπιτιών να τα ενοικιάσουν ολόκληρα ή ένα μέρος τους σε ενδιαφερόμενους επισκέπτες σε τιμές πολύ χαμηλότερες απο αυτές των ξενοδοχείων, με την όλη διαδικασία να γίνεται μέσω internet.

O τζίρος της συγκεκριμένης αγοράς θα εκτοξευτεί απο τα 2,3 δισ. δολ. το 2015 στα 6,1 δισ. δολ. το 2019 σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι βασικοί λόγοι για αυτή την μεγάλη αύξηση είναι η εξαιρετική ευκολία στην όλη διαδικασία απο πλευράς ιδιοκτητών αλλά και τα διάφορα οφέλη που προσφέρονται.

Εξαγορά της Onefinestay απο την AccorHotels για 168 εκατ. δολ. και άλλα 77 εκατ. για επέκταση

Τα ξενοδοχεία θα αντιμετωπίσουν μεγάλο ανταγωνισμό από αυτό τον τομέα της ιντερνετικής-κοινόχρηστης οικονομίας μια και οποιοσδήποτε μπορεί πλέον να γίνει “ξενοδόχος” με ένα κλάσμα του κόστους των ξενοδοχείων μια και δεν υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες παιχνιδιού προφανώς.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης η παγκόσμια ξενοδοχειακή αγορά το 2016 αναμένεται να φτάσει τα 500 δισ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις