Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

John C. Fox: “Επικεντρωθείτε στην ικανοποίηση του πρώτου σας πελάτη, όχι στην ‘προσοχή’ των αμερικανικών tech blogs” (video-συνέντευξη)

Ο John C. Fox είναι ένας ανεξάρτητος δημιουργός λογισμικού και εφαρμογών, δημιουργός του MemoryMiner και επικεφαλής iOS developer στην εφαρμογή Findery, την οποία δημιούργησε στις αρχές του 2012 η συνιδρύτρια της Flickr, Κατερίνα Φαίηκ.

Ο Fox τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα, μέσω του Appsterdam, ενός οργανισμού δικτύωσης και υποστήριξης για developers, και έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να δικτυωθεί με το ελληνικό οικοσύστημα.

Το EMEAstartups.com συνάντησε τον John C. Fox στο Orange Grove, τη “θερμοκοιτίδα” που έχει δημιουργήσει η πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα, και συζήτησε μαζί του για τις εμπειρίες του από το οικοσύστημα του Σαν Φρανσίσκο – από όπου και προέρχεται – και της Αθήνας – το οποίο έχει γνωρίσει στις δύο συνολικά επισκέψεις του.

Ο Fox υποστηρίζει ότι οι startups του Σαν Φρανσίσκο δεν επικεντρώνονται στην επίλυση πραγματικών, πρακτικών προβλημάτων, όπως γίνεται στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά “κυνηγούν” τις επόμενες ιδέες αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως το Facebook και το Twitter. Ερωτώμενος ποια θα ήταν η συμβουλή του στους Έλληνες startuppers, τονίζει ότι στα πρώτα τους στάδια θα πρέπει να επικεντρώνονται στην ανάπτυξη του προϊόντος τους και στην ικανοποίηση των πελατών τους – ειδικά των πρώτων, οι οποίοι θα το “διαφημίσουν” – σε τοπικό επίπεδο, παρά να “κυνηγούν” την προσοχή μέσων ενημέρωσης ή ενός οικοσυστήματος που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά, όπως είναι το αμερικανικό.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο EMEAstartups.com o John C. Fox στο παρακάτω βίντεο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις