Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε υψηλό 13ετίας οι επενδύσεις στις ευρωπαϊκές startups

Οι επενδύσεις σε startups από την Ευρώπη στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 έφθασαν τα 2,1 δισ. ευρώ (2,8 δισ. δολάρια), αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για ένα μόνο τρίμηνο από το 2001.

Τα στοιχεία προέρχονται από το Dow Jones VentureSource και καταγράφουν πτώση 10% στον αριθμό των συμφωνιών (365 από 406 στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2013), αλλά η μέση επένδυση ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ. Οι περισσότερες επενδύσεις έγιναν στη Μεγάλη Βρετανία (28%), την Γαλλία (19%) και την Γερμανία (15%).

Τις μεγαλύτερες συμφωνίες έκλεισαν το ρωσικό ηλεκτρονικό κατάστημα Ozon Group (150 εκατ. δολ.) και η Kobalt Music Group (84,4 εκατ. ευρώ) από την Μ. Βρετανία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων. Το πιο δραστήριο επενδυτικό ταμείο ήταν η Index Ventures, η οποία με γραφεία σε Γενεύη, Λονδίνο και Σαν Φρανσίσκο, “έκλεισε” 16 συμφωνίες.

Η World Street Journal αναφέρει οι επενδυτές από τις ΗΠΑ φαίνονται περισσότερο διατεθειμένοι πλέον να επενδύσουν σε ευρωπαϊκές εταιρείες (παρ’ ότι ανάλογα ρεκόρ σημειώνουν με πάνω από 13 δισ. δολ. και οι επενδύσεις σε αμερικανικές startups), ενώ οι επενδυτές αναζητούν πλέον επενδύσεις σε πιο “στιβαρές” επιχειρήσεις, αποφεύγοντας τα λάθη της “φούσκας” των dot-com επιχειρήσεων το 2000.

Πηγή εικόνας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις