Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Maria Pinelli, EY: “Πρέπει να έχεις επιχειρηματική σκέψη, ακόμη και εάν δεν είσαι επιχειρηματίας” (video-συνέντευξη)

Με την Αντιπρόεδρο Αγορών Στρατηγικής Ανάπτυξης της EY Global, Μαρία Πινέλλι, συναντήθηκε το EMEAstartups.com, στα γραφεία της εταιρείας στο Becket House στο Λονδίνο.

Η Μ. Πινέλλι αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η ομάδα των G20 στη συνεισφορά της επιχειρηματικότητας στην παγκόσμια οικονομία και κοινωνία, καθώς οι επιχειρηματίες δημιουργούν την ισχυρή πλειοψηφία των νέων θέσεων εργασίας. Πρότεινε τη συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, εταιρειών και επιχειρηματιών για την υποστήριξη των τελευταίων και κυρίως για τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε χρηματοδότηση και για τη μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Ερωτώμενη σχετικά με τις εναλλακτικές για όσους δεν έχουν επιχειρηματικές δεξιότητες, η Μαρία Πινέλλι τόνισε ότι παρότι η επιχειρηματικότητα δεν είναι όντως για όλους, ωστόσο η επιχειρηματική νοοτροπία είναι κάτι που όλοι θα πρέπει να αναπτύξουν, καθώς ακόμη και οι μεγάλες εταιρείες αναζητούν ανθρώπους με αυτές τις δεξιότητες.

Η Μ. Πινέλλι κατέληξε λέγοντας ότι οι έρευνες που δείχνουν ότι οι νέοι Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα είναι απόδειξη της κουλτούρας αποφυγής του ρίσκου που κυριαρχεί στην Ευρώπη.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη της Μαρία Πινέλλι στο EMEAstartups.com

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις