Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η μετάβαση του παγκόσμιου πλούτου στους Millennials και η μεγάλη ευκαιρία του Social-Tech!

Η τέταρτη ημέρα στο Tel Aviv αφορούσε κυρίως το DLD. Σαν πρώτη εντύπωση ο χώρος που παίρνει μέρος η εκδήλωση είναι μικρός, το 4YFN στη Βαρκελώνη πρέπει να είναι μεγαλύτερο. Αλλά μια προσεκτική ματιά στα αναγνωριστικά των συμμετεχόντων αποκαλύπτει υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών από όλο τον κόσμο, εκπροσώπους Fundsενώ στα κτίρια της Google, της Samsung και της Microsoft οι παρουσιάσεις μπορούν να παράγουν τεχνολογικά άρθρα για μήνες! Βέβαια και ο χώρος των ομιλιών είναι «θησαυρός».

Φυσικά επισκεφτήκαμε το περίπτερο της Ελληνικής αποστολής, το οποίο μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο της εκδήλωσης! Εκεί βρίσκονται εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ, του ΕΒΕΑ και της Θ.Ε.Α. και επιλεγμένες Startups από τη Θ.Ε.Α. Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα της χθεσινής ημέρας ήταν η ζέστη με την υγρασία και παρότι οι βαθμοί ήταν μόνο 32-33 η αίσθηση ήταν 38 τουλάχιστον.

Ρένα Δούρου: “Η Περιφέρεια Αττικής δίπλα στους νέους που επιχειρούν”

Μιλήσαμε με όλες σχεδόν τις ελληνικές Startups που ήρθαν στο DLD και θα σας μεταφέρουμε τις εμπειρίες τους τις επόμενες ημέρες, πάντως όλοι βρίσκονταν σε μια συνεχή κίνηση για το αναγκαίο networking και τις επαφές. Επίσης χθες πήραμε μέρος σαν δημοσιογραφικό μέσο στο Pitch The Press και αυτό που μπορώ να πω σε σχέση με τα αντίστοιχα που έχουμε κάνει στο 4ΥFN είναι ότι οι Startups που πήραν μέρος είναι σαφώς σε υψηλότερο επίπεδο τόσο σε φάση υλοποίησης, σε ποιότητα ιδέας όσο και χρηματοδότησης, με αρκετές Startups που συμμετείχαν να έχουν πάρει χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων.

Η επίσκεψή μας όμως στο χώρο εργασίας 2B Hub όπου φιλοξενείται ο TechForGood Accelerator μας αποκάλυψε μια άλλη διάσταση του οικοσυστήματος του Ισραήλ αλλά και των πραγμάτων που έρχονται. Πρώτα απ΄ όλα ο υπεύθυνος του Accelerator ήταν αρκετά «αιρετικός» στις απόψεις του για το Startup Nation του Ισραήλ, ακόμα και μπροστά στους εκπροσώπους τύπου…

Επίσης ο όρος Social-Tech αναφερόταν συνεχώς για τις Startups με κοινωνικό αντίκτυπο, δηλαδή που ενώ έχουν πάντα σκοπό το κέρδος επιλύουν ή βελτιώνουν διάφορα προβλήματα της καθημερινότητας, υγείας και για το περιβάλλον.

Υπάρχει μια στροφή στις μεγάλες πολυεθνικές αλλά και σε αρκετούς επενδυτές οι οποίοι στρέφουν τα χρήματά τους σε ιδέες που κάνουν καλό στον πλανήτη, στην υγεία μας κλπ. με τo Social-Tech να ανεβαίνει συνεχώς σε όλα τα μεγέθη. Ενώ μερικά χρόνια στην ουσία δεν υπήρχε αντικείμενο στο Ισραήλ σήμερα ο Tech4Good είναι ο μεγαλύτερος accelerator του χώρου ο οποίος δέχεται επίσης μεγάλο αριθμό αιτήσεων Startups να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του.

Τα πράγματα προβλέπεται να αλλάξουν υπέρ του Social-Tech στο μέλλον, και μάλιστα σημαντικά, μια και ένας παγκόσμιος πλούτος 30 τρισ. δολ. Θα αλλάξει χέρια και θα περάσει στα παιδιά των επιχειρηματιών που είναι οι σημερινοί Millennials…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις