Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το νέο iPhone 6 plus, το phablet της Apple, στα “χέρια” του Startupper.gr

Η κατηγορία των κινητών συσκευών που προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ του κινητού και του tablet, ή αλλιώς, τα phablets όπως έχουν καθιερωθεί να αποκαλούνται, δεν είναι μία καινούρια κατηγορία συσκευών, καθώς πολλοί κατασκευαστές έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις στο χώρο αυτό, ενώ αρκετές συσκευές του χώρου αυτού κινούνται στην αιχμή της “κινητής” τεχνολογίας.

iphone 6 plus 4
Πατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Η Apple παρουσίασε πρόσφατα στο χώρο αυτό τη δική της κινητή “ναυαρχίδα”, το iPhone 6 plus που αποτελεί, εκτός από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συσκευή, και μία σημαντική στροφή στην “πολιτική” της εταιρείας, η οποία ενώ μέχρι σήμερα επέμενε να αποφασίζει αυτή ουσιαστικά τι νέο θα προσφέρει στους χρήστες κάθε νέου iPhone (με την αγορά σε πολλές περιπτώσεις να την ακολουθεί στη συνέχεια), τώρα “αναγκάστηκε” να ακολουθήσει την τάση της σημαντικά μεγαλύτερης οθόνης, καθώςαφενός κατάλαβε πλέον και η ίδια ότι η αγορά το ζητά αυτό αλλά κυρίως αφού είδε πολλούς από τους χρήστες των συσκευών της να τις αλλάζουν με κάποια ανταγωνιστική πρόταση με μεγαλύτερη οθόνη.

Σχέδιο, μέγεθος, βάρος
Το iPhone 6 Plus μοιράζεται τη σχεδιαστική φιλοσοφία του iPhone 6 αυξάνοντας τις συνολικές διαστάσεις ώστε να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη οθόνη. Η εταιρεία επιμένει, και καλά κάνει, στη χρήση αλουμινίου στις συσκευές της αφού το υλικό αυτό χαρίζει μια ξεχωριστή “αίσθηση” και υφή πολυτέλειας που το πλαστικό είναι αδύνατον να αντιγράψει.

iphone 6 plus 2

Το iPhone 6 Plus είναι μια μεγάλη σε εξωτερικές διαστάσεις συσκευή και δεν προσπαθεί να το κρύψει. Αντίθετα, με το χαμηλό του βάρος αλλά και τον σχεδιασμό του με καμπύλες στο πλαϊνό του μέρος, προσπαθεί να γίνει όσο το δυνατόν ευκολότερο στη μεταφορά του αλλά και στη χρήση.

Σε ότι έχει να κάνει με τη μεταφορά του, το iPhone 6 Plus εντάσσεται στη λογική που θέλει τις συσκευές σαν αυτό να απαιτούν επιπλέον “προσπάθεια” αλλά και εξοικείωση μαζί τους. Ουσιαστικά όμως, η συσκευή υπάρχει για να καλύψει συγκεκριμένες απαιτήσεις χρηστών, που η Apple αναγνώρισε με τη κυκλοφορία του ότι ήταν αρκετά σημαντικές ώστε να τους κάνουν να επιλέγουν προτάσεις του ανταγωνισμού.

Ο λόγος ύπαρξης του iPhone 6 Plus είναι φυσικά η οθόνη του που έχει την ασυνήθιστη για την Apple αρκετά μεγάλη διαγώνιο των 5,5 ιντσών.

Σε ότι έχει να κάνει με τη χρωματική της απόδοση, αυτή εντυπωσιάζει κάτω από όλες τις συνθήκες. Τα χρώματα της παραμένουν ζωντανά ακόμα και υπό υπερβολική γωνία θέασης ενώ το μαύρο χρώμα παρουσιάζεται με τη μικρότερη δυνατή “αντανάκλαση” λόγω του φωτισμού της ακόμα και όταν αυτός ρυθμιστεί χειροκίνητα στο μέγιστο.

Λειτουργικό σύστημα
Η Apple συνηθίζει να παρουσιάζει με κάθε νέο iPhone και την αντίστοιχα νεότερη και τελευταία έκδοση του iOS, του λειτουργικού της συστήματος για φορητές συσκευές. Στη περίπτωση του iPhone 6 Plus όμως η εταιρεία έπρεπε ουσιαστικά να προσφέρει μερικές έστω επιπλέον δυνατότητες.

iphone 6 plus 3

Έτσι, το iPhone 6 Plus προσφέρει, μεταξύ άλλων, στο χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει το μενού του να εμφανίζεται με απλά μεγάλα εικονίδια που να εκμεταλλεύονται ουσιαστικά μόνο το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης ή αν επιθυμεί εναλλακτικά να εκμεταλλευτεί και την αυξημένη της ανάλυση ώστε να “χωράει” στο ίδιο μέγεθος περισσότερα εικονίδια, επιλογές αλλά και πληροφορίες. Η εκμετάλλευση της αυξημένης επιφάνειας αλλά και της ανάλυσης της οθόνης του iPhone 6 Plus γίνεται με έναν “ξεχωριστό” τρόπο σε πολλές περιπτώσεις από ότι έχουμε συνηθίσει από τον ανταγωνισμό, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολλές φορές καλύτερο και άλλες απλά “περίεργο”.

Κάμερα
Η λογική της Apple που θέλει τις συσκευές της εδώ και αρκετά πλέον χρόνια να περιορίζονται στη χρήση ενός αισθητήρα με ανάλυση μόλις 8 Mpixels παραμένει μέχρι και σήμερα, με την εταιρεία κάθε χρονιά φροντίζει να τονίσει πόσο βελτίωσε τα χαρακτηριστικά του αισθητήρα αλλά και του φακού της κάμερας κάθε νέου iPhone. Το iPhone 6 Plus όμως είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που προσφέρει μια ουσιαστική αλλαγή προς το καλύτερο και αυτή δεν είναι άλλη από την ύπαρξη του Optical Image Stabilization στη κάμερα της συσκευής, η οποία αλλάζει σημαντικά προς το καλύτερο το τελικό αποτέλεσμα, αφού η συσκευή είναι ικανή πλέον να βγάλει αντίστοιχα εντυπωσιακές φωτογραφίες ακόμα και κάτω από συνθήκες αρκετά χαμηλού φωτισμού.

Επεξεργαστής και μνήμη
Ο A8 επεξεργαστής της Apple, στην έκδοση που χρησιμοποιείται στο iPhone 6 Plus, διαθέτει δύο “μόλις” πυρήνες αρχιτεκτονικής Cyclone της ίδιας της Apple χρονισμένους στο 1,4 GHz. Όπως όμως απέδειξε ο Cyclone στο εσωτερικό του iPhone 5s, η ύπαρξη μόνο δύο πυρήνων και ο χαμηλός χρονισμός τους δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και χαμηλή τελική απόδοση.

iphone 6 plus 9

Είναι πραγματικά αδύνατον να παρατηρήσει κανείς ακόμα και τη παραμικρή καθυστέρηση στη λειτουργία της συσκευής, ακόμα και κατά την εκτέλεση και εκκίνηση απαιτητικών εφαρμογών.

Επίσης, πιστή για μια ακόμα φορά στις “παραδόσεις” της και εκμεταλλευόμενη τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του iOS, η Apple εφοδίασε το iPhone 6 Plus με μόλις 1 GB μνήμης RAM. Στη πράξη όμως ακόμα και κατά τη χρήση πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα, είναι πραγματικά δύσκολο να παρατηρήσει κανείς τη συσκευή να “δυσκολεύεται”, με μοναδικό μειονέκτημα το χρόνο εναλλαγής μεταξύ εφαρμογών όταν αυτές είναι όλες αρκετά απαιτητικές.

iphone 6 plus 8

Σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο, στο iPhone 6 Plus, μετά τη “βασική” έκδοση των 16GB, η επόμενη διαθέσιμη είναι πλέον αυτή των 64GB και όχι των 32, με αποτέλεσμα οι χρήστες να πρέπει να πληρώσουν αρκετά περισσότερα χρήματα αν δεν τους αρκούν τα 16 GB, και δεν έχουν εξοικειωθεί με τη χρήση των cloud υπηρεσιών της εταιρείας.

Μπαταρία
Εδώ η Apple φρόντισε να το εφοδιάσει με μια μπαταρία χωρητικότητας 2915 mAh.

Οι δε χρόνοι αναμονής και λειτουργίας που προσφέρει το iPhone 6 Plus είναι πραγματικά εντυπωσιακοί ακόμα και για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας, με τη συσκευή να εκμεταλλεύεται άριστα τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας του επεξεργαστή της, παρά την ύπαρξη της οθόνης των 5,5 ιντσών.

Με χρήση για ομιλία, γραπτή επικοινωνία κάθε είδους και πρόσβαση σε on line υπηρεσίες, το iPhone 6 Plus μπορεί να παραμείνει ενεργό για σχεδόν δύο ολόκληρες ημέρες, ένα αποτέλεσμα που σίγουρα “ζηλεύουν” πολλές συσκευές του ανταγωνισμού.

Συμπέρασμα
Το iPhone 6 Plus είναι η συσκευή που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η Apple δεν μπορεί πλέον να “αγνοεί” το τι ζητάει η αγορά.

iphone 6 plus 6

Σε αυτό που καλείται να κάνει, να προσφέρει την εναλλακτική της Apple και του iOS στη κατηγορία των Phablets τα καταφέρνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τα όποια του μειονεκτήματα να οφείλονται αποκλειστικά στους “περιορισμούς” του iOS κυρίως σε σύγκριση με τις αντίστοιχες προτάσεις του ανταγωνισμού που βασίζονται στο Android της Google.

Tο πλήρες review με όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες μπορείτε να το διαβάσετε στο συνεργαζόμενο site in2mobile.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις