Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τάσος Βελιάδης, Socialab: “Digital marketing δεν είναι μόνο το Facebook” (video-συνέντευξη)

Οι διεθνείς τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ ακολουθούνται ήδη από τις ελληνικές εταιρείες, καθώς με ενέργειες “360 digital” αξιοποιούν περισσότερα ψηφιακά μέσα και κοινωνικά δίκτυα, ενώ με ενέργειες “phygital” συνδυάζουν τόσο τον φυσικό χώρο όσο και τις ψηφιακές δράσεις, αναφέρει μιλώντας στο Startupper.gr ο Τάσος Βελιάδης, συνέταιρος και διευθυντής επιχειρηματικής μονάδος στο digital marketing agency Socialab.

Το digital marketing δεν είναι απλώς η παρουσία μίας εταιρείας στο Facebook, αναφέρει ο Τ. Βελιάδης, αλλά μία ολοκληρωμένη στρατηγική που επιλέγει τα μέσα από τα οποία θα την επιτύχει και με ποιους τρόπους θα δραστηριοποιηθεί σε αυτά. Τονίζει, μάλιστα, ότι αυτή την στιγμή ένα μέσο που «ανεβαίνει» κατά πολύ στην ελληνική αγορά είναι το Instagram, παρότι έχει ακόμη μικρότερο αριθμό χρηστών και κυρίως σε νεαρές ηλικίες.

Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθούν τα corporates, αναφέρει ο Τ. Βελιάδης, πρέπει να συνδυάζει τόσο το φυσικό κανάλι του μάρκετινγκ όσο και το ψηφιακό – την αποκαλούμενη στρατηγική “phygital” – μέσα από δημιουργικές ενέργειες που προκαλούν τη διάδραση του χρήστη, προκειμένου να δημιουργείται ένα ενιαίο πλάνο που βρίσκει τον χρήστη σε όποιο σημείο και αν βρίσκεται, περνώντας του το ίδιο μήνυμα και δημιουργώντας «virality”.

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική αγορά, ο Τ. Βελιάδης θεωρεί ότι οι εταιρείες έχουν “εκπαιδευθεί” στους “κανόνες” του ψηφιακού μάρκετινγκ, σε αντίθεση με παλαιότερα χρόνια, και πλέον ξοδεύουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι του προϋπολογισμού τους για αυτόν τον τομέα, σε σχέση με τηλεοπτική προβολή κλπ.

Στόχος της εταιρείας, αναφέρει ο συνεταίρος της Socialab, είναι να φέρνει αποτελέσματα στον πελάτη μέσα από δημιουργικές ιδέες, ανάλογα με τα ζητούμενά του (πχ. πωλήσεις, αναγνωρισιμότητα κοκ.) και δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία και στο «κτίσιμο» σχέσης με τον εκάστοτε πελάτη, προκειμένου να κατανοηθούν οι ανάγκες του και να σχεδιασθούν οι κατάλληλες ενέργειες.

Δείτε τη συνέντευξη με τον Τάσο Βελιάδη σχετικά με το ψηφιακό μάρκετινγκ στο παρακάτω βίντεο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις