Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nannuka: Τρεις γυναίκες στον ανδροκρατούμενο «κόσμο» των tech startups (video-συνέντευξη)

Το Nannuka.gr είναι μία διαδικτυακή υπηρεσία που βρίσκεται «στον αέρα» έναν σχεδόν χρόνο και διασυνδέει γονείς με επαγγελματίες διάφορων ειδικοτήτων οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες που αφορούν στη φροντίδα, τη φύλαξη, την εκπαίδευση ή την απασχόληση των παιδιών.

Καθώς η εταιρεία έχει δημιουργηθεί από τρεις γυναίκες (Λέλα Δρίτσα, Νάταλι Λεβή και Κατερίνα Λάμπρου) με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης, του μάρκετινγκ και των οικονομικών, αλλά και μητέρες, η Nannuka έχει αποκτήσει τον τίτλο της πρώτης – ή τουλάχιστον της πιο προβεβλημένης – γυναικείας tech startup που έχει αναδειχθεί από το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα των τελευταίων ετών.

Διεθνώς, βρίσκεται σε εξέλιξη μία ευρύτερη συζήτηση για τη συμμετοχή και τον ρόλο της γυναίκας στο τεχνολογικό περιβάλλον και στις startup εταιρείες. Αντίστοιχη μικρή συμμετοχή παρατηρείται και στο ελληνικό οικοσύστημα, καθώς πέρα από λίγα παραδειγμάτα [Doctoranytime.gr (με συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο την Ελευθερία Ζούρου), Taxiplon (με συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο την Ματίνα Καυκαρισίου), jamjar.gr (με συνιδρύτριες τις Βέρα Παπαγγελοπούλου και Εύα Επιτροπάκη), CforCrafts (με συνιδρύτρια την Ειρήνη Λουίζου) και άλλες εταιρείες (σημαντικός είναι επίσης ο αριθμός εταιρειών που έχουν δημιουργηθεί από – ιδίως νέες – γυναίκες και φιλοξενούνται στα προγράμματα “εκκόλαψης” του egg και του Orange Grove)], δεν συναντούμε μεγάλο αριθμό εταιρειών που έχουν δημιουργηθεί και διοικούνται από γυναίκες. Μάλιστα, η Nannuka.gr υποστηρίζει τον «τίτλο» της γυναικείας startup και πέραν της διοικητικής της ομάδας, καθώς συνεργάζεται με 4 ακόμη γυναίκες, ενώ στις “τάξεις” της συναντούμε και δύο άνδρες προγραμματιστές.

Η ιδέα για τη δημιουργία μίας πλατφόρμας όπως η Nannuka.gr προέκυψε – όπως εξηγούν και στο Startupper.gr – από την ανάγκη των ιδίων για μία υπηρεσία η οποία θα επιτρέπει στους γονείς να βρίσκουν αξιόπιστους και πιστοποιημένους επαγγελματίες την στιγμή που τους έχουν ανάγκη. Το γεγονός ότι οι ίδιες διατηρούσαν ιστολόγια με θέματα και συμβουλές για γονείς και παιδιά και είχαν γίνει γνωστές στη συγκεκριμένη κοινότητα τις βοήθησε να επικοινωνήσουν την νέα υπηρεσία και να προσελκύσουν τους πρώτους χρήστες της.

Το Nannuka.gr λανσαρίσθηκε τον Ιούνιο του 2014, μετά από σύμπραξη των τριών συνιδρυτριών με τον Απόστολο Αποστολάκη – «κατα συυροήν» επιχειρηματία και επενδυτικό «άγγελο», ο οποίος σήμερα αποτελεί σύμβουλο της εταιρείας, και τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε μία νέα χρηματοδότηση 200.000 ευρώ από τον Α. Αποστολάκη και τον Φίλιππο Μπρίνκμανν.

Το Startupper.gr συνομίλησε με δύο εκ των συνιδρυτριών της εταιρείας, την Λέλα Δρίτσα και την Νάταλι Λεβή, οι οποίες προαναγγέλλουν τα επόμενα «βήματα» της υπηρεσίας: ο ανασχεδιασμός της υπηρεσίας, προκειμένου να ενσωματώσει την ανάδραση που ελήφθη τόσο από τους χρήστες-γονείς όσο και από τους συνεργάτες-επαγγελματίες και η προετοιμασία μίας κινητής εφαρμογής.

nannuka 01 702336

Αυτό που ξεχωρίζει, όμως, είναι τα σχέδια επέκτασης της υπηρεσίας και σε αγορές του εξωτερικού, μέσω κυρίως των ελληνικών οικογενειών που ζουν σε άλλες χώρες. Ήδη η εταιρεία επεξεργάζεται τις αγορές της Τουρκίας και της Ιταλίας. Επιπλέον, μέσα στο 2015 αναμένεται – όπως προαναγγέλλει στο Startupper.gr η Λέλα Δρίτσα, χωρίς όμως να δινει περισσότερες λεπτομέρειες – και μία σημαντική επέκταση των ίδιων των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία, καλύπτοντας τις ανάγκες των γονέων και εκτός σπιτιού και όχι μόνο έντος, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις Λέλα Δρίτσα και Νάταλι Λεβή να παρουσιάζουν την Nannuka.gr και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, αλλά και να μιλούν για τις δυσκολίες της δραστηριοποίησης γυναικών και δη μητερών στον ανδροκρατούμενο κόσμο των τεχνολογικών startups

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις