Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hoffice: Ένας νέος τρόπος για να δουλεύεις από… το σπίτι άλλων

To Hoffice είναι μία νέα κοινότητα που έχει δημιουργηθεί στην Στοκχόλμη και μοιάζει με το AirBnB, αλλά απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δουλεύουν από τα σπίτια άλλων επαγγελματιών.

Ο οικοδεσπότης ανοίγει το χώρο του, μετατρέποντας έτσι το σπίτι του σε ένα co-working space. Η ιδέα ξεκίνησε λίγο πάνω από ένα χρόνο πριν από τους Christofer Gradin Franzen και Johline Zandra.

Προκειμένου, πάντως, να διατηρήσει την παραγωγικότητα όσων εργάζονται από ένα Hoffice, η κοινότητα έχει συγκεκριμένους κανόνες: 45 λεπτά εργασίας (καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι κάποιος δεν μπορεί να δουλεύει για πάνω από 40 λεπτά) και 10 λεπτά διάλειμμα, όπου οι freelancers συγκεντρώνονται και εξηγούν τι έχουν να κάνουν στη συνέχεια ή χαλαρώνουν με συζήτηση, καφέ ακόμη και χορό.

Οι δημιουργοί της κοινότητας λένε ότι θα παραμείνει δωρεάν η φιλοξενία ενός Hoffice (όποιος θέλει πάντως μπορεί να αφήνει μία μικρή δωρεά στους οικοδεσπότες για τα έξοδά του), ενώ μετά την επιτυχία της ιδέας εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγγραφεί στην Στοκχόλμη και πολλές ομάδες έχουν δημιουργηθεί σε άλλες πόλεις της Σουηδίας και της Δανίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις