Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γνωρίστε τις 25 startups του MITEF Greece Startup Competition – Μέρος 2ο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής εκπαίδευσης που ακολουθούν 25 startup εταιρείες που προκρίθηκαν στον ημιτελικό του διαγωνισμού Startup Competition που διοργανώνει το MIT Enterprise Forum Greece.

Το Startupper.gr από την προηγούμενη εβδομάδα σας παρουσιάζει και τις 25 που αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες εταιρείες που επιλέχθηκαν. Δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος πατώντας εδώ.

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε με άλλες πέντε εταιρείες από τον κλάδο του Web και του Internet.

LearnWorlds

Τι κάνετε;
Η LearnWorlds παρέχει μία e-learning πλατφόρμα που επικεντρώνεται στις ανάγκες του μαθητή και προσφέρει όμορφους και ολιστικούς εκπαιδευτικούς κόσμους. Η LearnWorlds στοχεύει σε εκπαιδευτές και οργανισμούς με premium περιεχόμενο που θέλουν να πουλήσουν τα μαθήματά τους σε premium τιμές μέσα από έναν εύκολο τρόπο να δημιουργήσουν τα προσωπικά τους, με δικό τους brand διαδικτυακά σχολεία.

Ποιο πρόβλημα λύνετε και ποια είναι η επιχειρηματική σας πρόταση;
Οι υπάρχουσες πλατφόρμες όπως το Udemy πωλούν όλο και περισσότερα μαθήματα σε χαμηλότερες τιμές ή ακόμα και δωρεάν. Αυτές οι πλατφόρμες λειτουργούν ως “σουπερμάρκετ” και ο αριθμός των προϊόντων στα ράφια τους μεγαλώνει εκθετικά κάθε μέρα. Σε αυτή την αγορά οι εκπαιδευτές και οι οργανισμοί με ένα ισχυρό brand name και premium περιεχόμενο δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν και γίνονται ένα ακόμη προϊόν στα ράφια τους. Η LearnWorlds χρησιμοποιεί νέες και καινοτόμες μεθόδους διανομής του περιεχομένου. Για παράδειγμα, εκεί που οι άλλες πλατφόρμες προσφέρουν έναν απλό video player, το LearnWorlds προσφέρει μία διαδραστική εμπειρία βίντεο. Επίσης, το LearnWorlds ενσωματώνει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων μάθησης όπως τα κοινωνικά δίκτυα, οι εφημερίδες, μηχανές gamefication και άλλα.

Ποιοι είστε;
Είμαστε οι Σιώζος Παναγιώτης (CEO), Δεσποτάκης Φάνης (CTO), 3 full time εργαζόμενοι και 2 εξωτερικοί συνεργάτες.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε;
Η LearnWorlds βρίσκεται σε φάση πλήρους επιχειρηματικής ανάπτυξης. Η ανάπτυξη της πλατφόρμας μας έχει ολοκληρωθεί. Ήδη έχουμε πελάτες (κυρίως στις ΗΠΑ) και αρκετούς νέους ενδιαφερομένους με τους οποίους οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, μεταξύ των οποίων μερικά μεγάλα ονόματα. Αυτή τη στιγμή πάνω από 7000 τελικοί χρήστες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας, οι οποίοι και μας προσφέρουν πολύτιμα δεδομένα για την συνεχή εξέλιξη και τελειοποίηση του προϊόντος μας. Αυτόν τον μήνα ενισχύουμε τις υποδομές μας, ολοκληρώνοντας τη μεταφορά μας σε νέους ισχυρότερους servers και ταυτόχρονα αυτοματοποιούμε τη διαδικασία εγγραφής νέων πελατών, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση. Σημαντικό ορόσημο για εμάς είναι και η δημοσίευση της νέας μας ιστοσελίδας, τις αμέσως επόμενες μέρες, που θα μας επιτρέψει να παρουσιάσουμε ακόμη πιο καθαρά το τι προσφέρουμε στους πελάτες μας και θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο ένα κανάλι προσέγγισης πελατών που έχει δώσει μέχρι τώρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Γιατί συμμετέχετε στο MITEF Greece Startup Competition;
Ο διαγωνισμός του MITEF έχει εξαιρετική φήμη και είναι γνωστή η ποιότητα των μεντόρων που εμπλέκονται σε αυτόν. Και αυτό ήδη το διαπιστώνουμε μέσα από τα πρώτα σεμινάρια και τις επαφές με τους μέντορες. Θεωρήσαμε ότι μέσα από τον διαγωνισμό θα έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε πολλά για το πώς μπορούμε να στήσουμε καλύτερα την εταιρεία μας, τόσο σε σχέση με την διοίκηση και τις καθημερινές αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνονται, όσο και σε σχέση με την εικόνα και τα δεδομένα που περιμένουν να δουν διεθνείς επενδυτές σε ένα startup προκειμένου να επενδύσουν σε αυτό. Ταυτόχρονα, περιμένουμε να μάθουμε πολλά για το πώς λειτουργεί η αμερικάνικη αγορά, όπου ήδη έχουμε αρκετούς πελάτες, καθώς εκεί θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας τους επόμενους μήνες.

LearnWorlds_team 1000
Η ομάδα της LearnWorlds

 

Mist.io

Τι κάνετε;
Το Mist.io απλοποιεί τη διαχείριση υπολογιστικής υποδομής στο cloud. Απευθύνεται σε προγραμματιστές και διαχειριστές συστημάτων και υποστηρίζει όλους τους δημοφιλείς παρόχους δημόσιων και ιδιωτικών clouds.

Ποιο πρόβλημα λύνετε και ποια είναι η επιχειρηματική σας πρόταση;
Στόχος του Mist.io είναι να μειώσει το κόστος διαχείρισης της υποδομής πληροφοριακών συστημάτων, αυξάνοντας παράλληλα την ποιότητα των υπηρεσιών. Για αν το πετύχουμε αυτό, απλοποιήσαμε και ενοποιήσαμε τη διαχείριση διαφορετικών συστημάτων κάτω από ένα touch-friendly περιβάλλον. Έτσι, ολόκληρη η υποδομή παρακολουθείται ευκολότερα και σε οποιοδήποτε πρόβλημα οι διαχειριστές μπορούν να επέμβουν άμεσα και με ασφάλεια, από οποιαδήποτε συσκευή επιθυμούν. Το Mist.io δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης και διαχείρισης πολλών διαφορετικών τεχνολογιών υποδομής (public και private clouds, Docker engines, KVM hypervisors). Εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, οι χρήστες μπορούν να επέμβουν άμεσα από το laptop, το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet, βελτιώνοντας δραματικά τον χρόνο αντιμετώπισης κρίσιμων συμβάντων.

Ποιοι είστε;
Ιδρυτές είναι οι Χριστόδουλος Ψάλτης, Δημήτρης Μωραϊτης, Μιχάλης Μουζουράκης και Μάρκος Γώγουλος. Το συνολικό μέγεθος ομάδας είναι 9 άτομα.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε;
Κλείνουμε το πρώτο μας seed round μέχρι το τέλος του μήνα. Στο παρελθόν είχαμε χρηματοδοτηθεί με 200.000 δολάρια από angels. Στους άμεσους στόχους είναι η ανάπτυξη μιας dedicated ομάδας πωλήσεων στις ΗΠΑ και η διεύρυνση της ομάδας ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Γιατί συμμετέχετε στο MITEF Greece Startup Competition;
Στο διαγωνισμό συμμετέχουμε τόσο γιατί μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη ενός υγιούς οικοσυστήματος στην Ελλάδα, όσο και για τις δυνατότητες δικτύωσης, γνωριμίας με άλλες ελληνικές startups και χτισίματος brand name.

mistio_Office 1000
Στα γραφεία της mist.io

 

Offerial

Τι κάνετε;
Αυξάνουμε τις κρατήσεις των ξενοδοχείων κατά μέσο όρο πάνω από 50% για όλους τους πελάτες μας στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου τους. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρησιμοποιούμε πρακτικές τεχνητής νοημοσύνης και συγκεκριμένα αλγορίθμους μηχανικής μάθησης. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε εξατομικευμένη πληροφορία στον επισκέπτη που δεν μπορεί να τη βρει σε κάποιο άλλο διαδικτυακό τόπο και σχετίζεται με το τι επιθυμεί καθώς επίσης και το στάδιο του αγοραστικού funnel στο οποίο βρίσκεται κάθε φορά κατά την πλοήγησή του στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Ποιο πρόβλημα λύνετε και ποια είναι η επιχειρηματική σας πρόταση;
Για κάθε κράτηση που πραγματοποιείται μέσα από διαδικτυακά πρακτορεία όπως το Booking.com τα ξενοδοχεία χάνουν έως και 25% από τις προμήθειες. Επομένως τα ξενοδοχεία θέλουν απευθείας κρατήσεις από τα websites τους για να αποφύγουν τις προμήθειες και να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους. Τα περισσότερα ξενοδοχεία λαμβάνουν αρκετή κίνηση στις ιστοσελίδες τους από ανθρώπους που αναζητούν ξενοδοχεία αλλά δεν μπορούν να την μετατρέψουν σε κρατήσεις για αρκετούς λόγους marketing. Προσφέρουμε ένα προϊόν που επιτρέπει σε ξενοδοχεία να μετατρέψουν την κίνηση που δέχονται σε απευθείας κρατήσεις. Το Offerial αναλύει τις συμπεριφορές των επισκεπτών των σελίδων των ξενοδοχείων και δημιουργούμε καθημερινά προφίλ των χρηστών. Για κάθε προφίλ η Offerial συσχετίζει μία σειρά παραμέτρων ώστε ο χρήστης να βλέπει προσωποποιημένα μηνύματα σε banners που προσθέτει η υπηρεσία στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να παρακινείται ο χρήστης σε απευθείας κράτηση.

Ποιοι είστε;
Η ομάδα αποτελείται από την Αγγελική Παπαγιαννοπούλου, που είναι ιδρύτρια και CEO, τον Απόστολο Καλλή, που είναι σύμβουλος πωλήσεων, και άλλους 4 συνεργάτες.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε;
Βρισκόμαστε στο seed round και στόχος μας είναι να καλύπτουμε μέρος των εξόδων μας από τις πωλήσεις μας. Για τους επόμενους 2 περίπου μήνες θα επικεντρωθούμε στην ελληνική αγορά και στη συνέχεια θα επεκταθούμε και στο εξωτερικό. Θέλουμε, επίσης, στο διάστημα αυτών των 2 μηνών να ξεκινήσουμε να συνεργαζόμαστε με μεγάλους ομίλους ξενοδοχείων.

Γιατί συμμετέχετε στο MITEF Greece Startup Competition;
Συμμετέχουμε στο διαγωνισμό γιατί θέλουμε ν’ αποκτήσουμε πρόσβαση σε γνώση κι εμπειρία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ειδικότητες και δεξιότητες που απαιτεί το μικρο-κλίμα μίας startup για ν’ αναπτυχθεί και να εδραιωθεί ως παγκόσμιος παίκτης στο αντικείμενο της. Μέσω του διαγωνισμού θα μπορέσουμε ν’ αναπτύξουμε το δίκτυο των συνεργατών μας και κατ’ αυτό τον τρόπο να έρθουμε σε επαφή με αντίστοιχους συνεργάτες και mentors που έχουν την εμπειρία μίας startup εταιρείας, με τη βοήθεια των οποίων θα μπορέσουμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης.

1000 Offerial_product
Έτσι δείχνει το προϊόν της Offerial στη σελίδα ενός ξενοδοχείου

 

 

Panelsensor

Τι κάνετε;
Το Panelsensor είναι ένα engaging κανάλι Q&A για όλους όσοι ασχολούνται με events. Είναι μία λειτουργική πλατφόρμα που έχει δοκιμασθεί σε πάνω από 40 events στην Ελλάδα και την έχουν εμπιστευθεί εταιρείες όπως οι
KPMG, IDC, MIT EF Greece και άλλες. Η βιομηχανία των events είναι μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη (44% αύξηση μέχρι το 2020). Πάνω από 2 εκατ. events πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση και πάνω από 500 δισ. δολάρια ξοδεύονται σε meetings και events. Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό δίκτυο και marketplace για τους επαγγελματίες των events.

Ποιο πρόβλημα λύνετε και ποια είναι η επιχειρηματική σας πρόταση;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας διοργανωτής event είναι η ανεύρεση χρηματοδότησης και χορηγιών και η αύξηση της επισκεψιμότητας ώστε η εκδήλωση να θεωρηθεί επιτυχημένη. Η μεγάλη πλειονότητα των events αντιμετωπίζουν προβλήματα διαχείρισης χρόνου κατά τη διάρκεια των sessions κυρίως επειδή το Q&A και τα σχόλια από κοινό και ομιλητές ξεπερνούν τον προγραμματισμένο χρόνο. Το Panelsensor προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στο κοινό και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα engaging κανάλι μάρκετινγκ για τους χορηγούς. Το κοινό και οι ομιλητές μπορούν να διαδράσουν κατά τη διάρκεια της ομιλίας ή της παρουσίασης μέσα από άμεσο Q&A και ψηφοφορίες. Από την άλλη οι διοργανωτές γλιτώνουν χρόνο και χρήμα καθώς οι αναφορές του feedback δημιουργούνται αυτόματα και μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση χρόνου. Το περιεχόμενο δημιουργείται κατά τη διάρκεια του event και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μάρκετινγκ και branding μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Ποιοι είστε;
Η ιδρυτική ομάδα αποτελείται από τους
Σάκη Τριανταφυλλάκη (CEO, 6 χρόνια εμπειρίας στο χώρο διοργάνωσης συνεδρίων Member – organiser @ Mobile Monday Athens, MSc in Big Data & Business Analytics), Νίκο Ροσσολάτο (CTO, 3 χρόνια εμπειρίας σε full stack development 2 χρόνια εμπειρίας σε UI / UX design, BSc in Software engineering), Μανώλη Κυριακάκη (CMO, 3 χρόνια εμπειρίας σε hospitality services, 2 χρόνια εμπειρίας σε services marketing, MSc in International Marketing & Communications). Το Advisory Board αποτελείται από τους Απόστολο Κάλλη (14 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο του event management σε διεθνές επίπεδο Senior VP of Member Engagement & Sales for the TM Forum) και Al Pappas (Advisor & mentor to various early-stage startups, Ex CIO of VMware, GoHow, Hotwire, Portal Software, VeriFone / HP and Adobe Systems). Η υπόλοιπη ομάδα αποτελείται από τους Γιάννη Σοφιανό (Back-end Developer), Κίμων Τσακμάκα (Business Development Manager στην Βρετανία) και Νατάσα Σταυρογιάννη (Sales executive).

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε;
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έγινε το launch της καινούριας έκδοσης του Panelsensor σε περιορισμένο αριθμό πελατών μας. Με τη νέα έκδοση, πλέον η εμπειρία του κοινού αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο, ενώ πλέον οι οργανωτές συνεδρίων έχουν στα χέρια τους μία εξαιρετικά εύχρηστη πλατφόρμα, στην οποία μπορούν να στήσουν και να διαχειριστούν τα events τους πιο εύκολα από ποτέ. Ακόμα, δίνουμε πλέον στους πελάτες μας τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα νέο μετρήσιμο και όπως δείχνουν οι πρώτες χρήσεις εξαιρετικά αποδοτικό κανάλι marketing. Οι μετρήσεις από τις πρώτες χρήσεις της νέας έκδοσης του Panelsensor δείχνουν μία εξαιρετική αύξηση της συμμετοχής του κοινού στην εφαρμογή, της τάξεως του 20% σε σχέση με πριν, που αφενός σημαίνει ότι το κοινό βρίσκει πολύ πιο ελκυστική την πλατφόρμα και αφετέρου αυτό δίνει και ακόμα μεγαλύτερη προβολή στους χορηγούς, οι οποίοι πλέον προβάλλονται πιο αποδοτικά. Στο επόμενο διάστημα περιμένουμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης του Panelsensor. Το επόμενο milestone είναι η εξάπλωση σε αγορές του εξωτερικού, ξεκινώντας από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ήδη είμαστε κοντά στο να κλείσουμε κάποιες συμφωνίες με μεγάλους παίκτες, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες χώρες του εξωτερικού όπως ΗΠΑ, Αυστραλία και Μαλαισία.

Γιατί συμμετέχετε στο MITEF Greece Startup Competition;
Συμμετέχουμε στο διαγωνισμό διότι το MIT Enterprise Forum είναι ένας οργανισμός παγκοσμίου κύρους και περιμένουμε ότι η προβολή που θα έχουμε θα μας βοηθήσει αρκετά στο να διευρύνουμε τις δραστηριότητες μας και να προβληθούμε στο εξωτερικό. Προσφέρει ένα δίκτυο από πολύ έμπειρους mentors στο χώρο της τεχνολογίας, οι οποίοι ήδη μας έχουν βοηθήσει με τις συμβουλές τους, ενώ δεν μπορούμε φυσικά να παραβλέψουμε και τα έπαθλα στην τελική φάση του διαγωνισμού.

1000 Panelsensor_FullSizeRender2
Η ιδρυτική ομάδα του Panelsensor

 

reportbrain

Τι κάνετε;
To reportbrain διαβάζει και αναλύει καθημερινά όλα τα νέα σε όλο τον κόσμο και παρέχει μεθοδικά και εξειδικευμένα το σύνολο της πληροφορίας που χρειάζεταιπροκειμένου να παρθούν κάθε είδους αποφάσεις από τα decision-making στελέχη εταιρειών.

Ποιο πρόβλημα λύνετε και ποια είναι η επιχειρηματική σας πρόταση;
Η συλλογή και ανάλυση απαιτεί τεράστιους χρόνος και αρκετό ανθρώπινο δυναμικό. Οι πολυεθνικές εθνικες αλλά και οι μεσαίες εταιρείες δαπανούν πάρα πολλές ώρες προκειμένου να αναλύσουν μεθοδικά και να επικοινωνήσουν αυτή την πληροφορία. Το reportbrain απλά τους “λύνει τα χέρια“.

Ποιοι είστε;
Ιδρυτές είναι οι: Αλέξανδρος Δ. Κωστόπουλος (CEO), Στέφανος Κουτσούτος (Chief Scientist), Βασίλης Σωτηρίδης (Chief Architect) και Εμιλία Παπαδοπούλου (Head of UI, UX & Visual Design). Η Reportbrain Limited απασχολεί 15 εργαζομένους σε Αθήνα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο.

reportbrain team
Η ιδρυτική ομάδα του reportbrain

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε;
Έχουμε κάνει commercial soft-launch και προετοιμαζόμαστε για full-launch αρχές Μαΐου.

Γιατί συμμετέχετε στο MITEF Greece Startup Competition;
Ο διαγωνισμός μας έχει πραγματικά βοηθήσει να εστιάσουμε καλύτερα τις παρουσιάσεις μας προς τους πελάτες και τους επενδυτές δίνοντας πρόσβαση σε ανθρώπους που έχουν την ικανότητα, εμπειρία και γνώση να μας δώσουν εμπεριστατωμένες απόψεις. Ο διαγωνισμός είναι πραγματικά μια όαση στην έρημο της χώρας, όπου με όμορφο και μεθοδικό τρόπο παρέχονται γνώσεις που δυστυχώς δεν είναι εύκολο να βρει κανείς στην χώρα μας. Είμαστε τυχεροί που συμμετέχουμε και αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας δίνει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις