Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ: Τα πάντα για την ΑΙ από την Satori Analytics

Ο Χριστόφορος Κάχρης της InAccel, ο Μεγάκλης Βασιλάκης της SquareDev, ο Μιχάλης Γεωργακόπουλος της Satori Analytics και ο Γιώργος Μέγας από το ΕΚΤ στο νέο επεισόδιο αυτό το Σάββατο και σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30 στο ONE CHANNEL

Η Satori Analytics και ο Μιχάλης Γεωργακόπουλος έρχονται αυτό το Σάββατο και σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30 στον τηλεοπτικό ΜΟΝΟΚΕΡΟ για να μας προσφέρουν μια στιγμή «διαύγειας» μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης!

Ο κ. Γεωργακόπουλος ίδρυσε την εταιρεία το 2014, τότε που το οικονομικό κλίμα ήταν πολύ πιο δύσκολο από ότι είναι τώρα και το Machine Learning και AI, συζητιόντουσαν απλώς ως αφηρημένες έννοιες. Και όμως τα κατάφερε!

Η  Satori σήμερα προσφέρει στους πελάτες της σαφήνεια στη λήψη αποφάσεων και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω της προηγμένης ανάλυσης δεδομένων και της AI, ενώ απασχολεί περίπου 100 άτομα και να έχει παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες σε Ευρώπη και Αμερική.

Ακόμα, στο νέο επεισόδιο θα μάθουμε το πως μια ελληνική Startup μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να κάνει θελκτική την τεχνολογία της και να εξαγοραστεί από την Intel. Πιο συγκεκριμένα, ο Χριστόφορος Κάχρης, Co-founder και CEO της InAccel και Επ. Καθηγητής ΠΑΔΑ θα μας αποκαλύψει τι ήταν αυτό που έκανε τον tech κολοσσό να εμπιστευτεί  και να επενδύσει σε εκείνον και την  ομάδα του.

Στη συνέχεια του επεισοδίου ο Μεγακλής Βασιλάκης, Co-Founder και CEO της SquareDev θα μας μιλήσει για το πως η εταιρεία του αξιοποιεί τα δεδομένα για να μπορέσει να βγάλει insights. Πρόκειται για μια διαδικασία που κάποιοι ονομάζουν Data Engineering, κάποιοι Machine Learning, κάποιοι άλλοι AI και κάπου εκεί στο πάντρεμα των τριών βρίσκεται και η SquareDev. . Ακόμα, το RnD τμήμα της εταιρείας έχει επενδύσει αρκετά στον τομέα της υγείας, έχοντας πραγματοποιήσει projects μεγάλου βεληνεκούς, όπως η έρευνα πάνω στη διάγνωση και την πρόγνωση του καρκίνου μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τέλος, ο Συντονιστής Εθνικών Σημείων Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και Συντονιστής EIT Health HUB στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Γιώργος Μέγας, θα μας μιλήσει για τις πρωτοβουλίες της ΕΚΤ για τη στήριξη του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας. Το ΕΚΤ έχει τρεις πυλώνες με τους οποίους υποστηρίζει την κοινότητα των ερευνητών η του πολιτισμού. Ο πρώτος πυλώνας σχετίζεται με την αποθήκευση ερευνητικού η πολιτιστικού περιεχομένου. Ο δεύτερος πυλώνας έχει να κάνει με τη συλλογή στατιστικών για την έρευνα και την καινοτομία για τη χώρα μας, με το ΕΚΤ να αποτελεί τον επίσημο φορέα που στέλνει αυτά τα στατιστικά στην Eurostat. Και ο τρίτος πυλώνας είναι αυτός έρευνας της καινοτομίας και της δικτύωσης.

Μην χάσετε λοιπόν  αυτό το Σάββατο και σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30 στο ONE CHANNEL το νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ με παρουσιαστή τον Γιάννη Διονάτο.

Δείτε το teaser για το νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ παρακάτω:

 

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE Channel
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις