Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

10 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση για την ελληνική StiQ

H νέα Startup εταιρεία γίνεται το πρώτο μεγάλο Cloud Kitchen στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Startup εταιρεία, StiQ, η οποία ιδρύθηκε το 2022, ανακοινώνει σήμερα την χρηματοδότηση της με κεφάλαια ύψους 10 εκατ. ευρώ, από διεθνή Funds και Family Offices, γεγονός που διαμορφώνει την αποτίμηση της στα 50 εκατ. ευρώ.

Η StiQ , που έχει δημιουργήσει πάνω από 200 θέσεις εργασίας, αποτελεί την πρώτη Startup εταιρεία που φέρνει σε μεγάλη κλίμακα με χρήση υπερσύγχρονης τεχνολογίας και ΑI, το μοντέλο των Cloud Kitchens στην Ελλάδα, όπου σε ειδικά διαμορφωμένους πολυχώρους, παρασκευάζονται περισσότερα από 20 brands φαγητού, στοχευμένα εξ ολοκλήρου στο delivery.

Σημειώνεται πως τα brands φαγητού της StiQ, διανέμονται ήδη, από πέντε στρατηγικά τοποθετημένους εστιατορικούς πολυχώρους στην Αττική.

Ιδρυτής και CEO της StiQ είναι ο Κωνσταντίνος Δάβαρης, ενώ παράλληλα πλαισιώνεται από έμπειρα στελέχη όπως ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, Vice President & Founder, ο Στέλιος Γρηγοριάδης, Chief of Product, η Ελεάννα Παπαδημητρίου, Chief of Marketing, ο Θάνος Τερζίδης, Chief of Growth, η Μαρίνη Φιλιπποπούλου, Chief of Accounting κ.α.

«Εγώ και η οικογένεια μου πιστέψαμε από την αρχή στην τεράστια προοπτική της εταιρίας, επενδύσαμε στους ανθρώπους της και θα είμαστε πλάι τους ώστε να στηρίξουμε τα επόμενα βήματα τους», ανέφερε ένας εκ των επενδυτών της StiQ, Μιχάλης Μπούσης.

 Προτεραιότητές – Στόχοι

Προτεραιότητες της StiQ είναι το γρήγορο και αποτελεσματικό delivery φαγητού χωρίς συμβιβασμούς στην πληθώρα επιλογών ή την ποιότητα, η κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών των καταναλωτών και η μεγιστοποίηση της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Πρώτος στόχος της StiQ είναι η επέκταση σε ολόκληρη την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα και  στη συνέχεια η επιτυχημένη επέκταση στο εξωτερικό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις