Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Visa χορηγός στο 1ο Hackathon για τις Συγκοινωνίες Αθηνών

Ως χορηγός στον 1ο Μαραθώνιο Προγραμματισμού (Ηackathon) για τις Συγκοινωνίες Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 4 και 5 Ιουλίου 2015 στην Αθήνα, συμμετέχει η Visa. Το συγκεκριμένο Hackathon που έχει ως θέμα την υλοποίηση εφαρμογών για τις αστικές συγκοινωνίες αξιοποιώντας “ανοικτά” δεδομένα (Open Data), διοργανώνουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ), η εταιρεία καινοτομίας Crowdpolicy και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Στο Hackathon #Transport καλούνται να συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, συγκοινωνιολόγοι, αρχιτέκτονες, στελέχη επικοινωνίας και εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, φοιτητές και όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την επιχειρηματικότητα και βελτιώνουν τις υπηρεσίες προς τον πολίτη. Οι τρεις πρώτες ομάδες που θα διακριθούν για την εφαρμογή τους θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα.

Επισημαίνεται πως η εν λόγω δράση αποτελεί την έναρξη της πρωτοβουλίας “CROWDHACKATHON | INNOVATING WITH OPENDATA”, που θα εφαρμοστεί σταδιακά σε τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Υπενθυμίζεται πως η ελεύθερη διάθεση δημόσιων δεδομένων σε τομείς της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης μειώνει το κόστος συναλλαγής των πολιτών με το κράτος, καθώς η παροχή περισσότερων και καλύτερης ποιότητας δεδομένων έχει ως αποτέλεσμα αντίστοιχα καλύτερα πληροφορημένους πολίτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις