Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FinTech accelerator από την Viva και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Όμιλος Viva και το Athens Center of Entrepreneurship (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), διοργανώνουν το πρόγραμμα ψηφιακής καινοτομίας και νέας επιχειρηματικότητας “Viva Nest – an IDEA in Fintech“.
Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στη σειρά ανοικτής καινοτομίας IDEA (Innovation Design and Entrepreneurial Action) του ACEin και αποτελεί την πρώτη πρωτοβουλία του αναπτυξιακού επιταχυντή (Accelerator) Viva Nest, που δημιουργεί ο Όμιλος Viva στα νέα του γραφεία στο Μαρούσι.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, νέους επιστήμονες, επαγγελματίες, νέους επιχειρηματίες αλλά και νεοφυείς εταιρίες που επιθυμούν να ενταχθούν στην ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογική χρηματοοικονομική κοινότητα (Fintech).
Στόχος του προγράμματος είναι η εξεύρεση, σχεδίαση και ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και νέων disruptive επιχειρηματικών μοντέλων που θα προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες εξυπηρέτησης συναλλαγών ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που αναβαθμίζουν τη συναλλακτική εμπειρία του πελάτη και συντελούν σε ψηφιακές συνέργειες στο επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Οι ομάδες που θα διακριθούν θα υποστηριχθούν σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο από το ΟΠΑ (στο πλαίσιο του Κέντρου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας- ACEin) με εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, ενώ ο Όμιλος Viva και οι συνεργάτες του Προγράμματος θα μπορούν να προτείνουν εμπορική ή/και επιχειρηματική συνεργασία σε όσες θα δημιουργήσουν αξιοποιήσιμα προϊόντα ή υπηρεσίες. Θα υπάρξουν επίσης χρηματικά έπαθλα, καθώς και δωρεάν υποστήριξη από τη Viva Payments στην εκκαθάριση ηλεκτρονικών συναλλαγών στην αρχική φάση της εμπορικής τους δραστηριότητας.

Το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας θα διεξαχθεί σε 4 φάσεις:
Team building and Problem Contextualization: Συγκρότηση ομάδων και δημιουργία ιδεών
Build a Model: Κατάρτιση επιχειρηματικών μοντέλων
Agile Design & Development: Επιτάχυνση για τον ευέλικτο σχεδιασμό και ανάπτυξη πρωτοτύπου
From Prototype to Product: Ολοκλήρωση πρωτοτύπου ή MVP, αξιολόγηση και βράβευση.

Το πρόγραμμα θα υποστηριχθεί από τεχνολογικούς συνεργάτες ( Microsoft Hellas, Google Greece, Entersoft κ.α), καθώς και επιλεγμένους επιχειρηματικούς συνεργάτες (επιχειρήσεις-συνεργάτες του Ομίλου Viva με πρωταγωνιστικό ρόλο στους κλάδους που δραστηριοποιούνται) που θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2016.

Οι ομάδες μπορούν να φιλοξενούνται στον συνεργατικό χώρο ACEin του ΟΠΑ αλλά και στο χώρο του αναπτυξιακού Επιταχυντή (Accelerator) Viva Nest, που δημιουργεί η Viva σε ειδικό χώρο στα νέα της γραφεία στο Μαρούσι.

Το Viva Nest, ως «φωλιά» καινοτομίας, θα παρέχει χώρο γραφείου και υποστηρικτικές υπηρεσίες (εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, mentoring, τεχνικές συμβουλές, δικτύωση, συνέργειες), καθώς και κάθε δυνατή βοήθεια ώστε οι νέοι επιχειρηματίες να υλοποιήσουν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο site του προγράμματος στην διεύθυνση  www.vivanest.com μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις