Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Wunder Mobility: Χρηματοδότηση 30 εκατ. δολ. από τον όμιλο KCK

H εταιρεία λογισμικού και μεταφορών Wunder Mobility έκλεισε νέα χρηματοδότηση Β’ Γύρου με στόχο την διεύρυνση της παρουσία της στη γερμανική αγορά.

Η γερμανική εταιρεία, η οποία παρέχει μια σειρά υπηρεσιών μεταφορών, από την ενοικίαση αυτοκινήτου μέχρι ηλεκτρικά σκούτερ, έλαβε νέα χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. δολαρίων με τον όμιλο KCK να ηγείται. Η Blumberg Capital, ο μεγάλος επενδυτής από τον πρώτο γύρο συμμετείχε επίσης σύμφωνα με το Techcrunch. H Wunder δραστηριοποιείται στο χώρο της κοινόχρηστης μετακίνησης, όπως και η γαλλική BlaBlaCar.

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Wunder Mobility, ο Gunnar Froh σχολιάζει: «Τα ευέλικτα και βιώσιμα μοντέλα μεταφορών είναι σε ζήτηση!  Το σύστημά μεταφορών χρειάζεται νέες, περιβαλλοντικά φιλικές και προσανατολισμένες στο μέλλον λύσεις. Είμαστε ικανοποιημένοι που κατορθώσαμε να πείσουμε τους επενδυτές μας για το όραμά μας να προσφέρουμε διάφορες νέες λύσεις μεταφορών από ένα κεντρικό μέρος. Μαζί με τις πόλεις, τις κοινότητες και τη βιομηχανία, θέλουμε να προωθήσουμε τις σύγχρονες έννοιες κινητικότητας και να κάνουμε τις μεταφορές πιο βιώσιμες».

Με τη νέα χρηματοδότηση, η Wunder θα ενισχύσει περαιτέρω τον ρόλο της ως διεθνή προμηθευτή τεχνολογίας για καινοτόμες λύσεις μεταφορών και θα διευρύνει τη θέση της στη Γερμανία. Επί του παρόντος, η εταιρία αποτελείται από 70 άτομα που εργάζονται σε τέσσερα γραφεία στην Ασία, τη Γερμανία και τη Νότια Αμερική.

Προβλέπεται μεγάλη επέκταση της ομάδας με 100 υπαλλήλους τους επόμενους δώδεκα μήνες – κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών στο Αμβούργο. Επίσης οι νέες δραστηριότητες επικεντρώνονται στην τριπλασιασμό της ανάπτυξης λογισμικού και στην επέκταση διεθνών πωλήσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις