Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rimac Automobili: Επένδυση 80 εκατ. Ευρώ από Hyundai και Kia

Στην Κροατική Startup Supercar, Rimac Automobili, επένδυσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Hyundai Motor Company and Kia Motors, “σφραγίζοντας” μια νέα συμφωνία. Οι τρεις εταιρείες θα συνεργαστούν για δύο υψηλής απόδοσης ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020.

Συγκεκριμένα, η Hyundai επένδυσε 64 εκατ. ευρώ και η Kia Motors 16 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας στην Rimac κεφάλαια 80 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στη συγκεκριμένη Startup, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα.

Με τη νέα συνεργασία, η Hyundai Motor Group στοχεύει στην επίσπευση της μετάβασης προς τις οικολογικές μετακινήσεις αλλά και στην ανέλιξη της εταιρείας ως ηγέτιδας σε αυτή την αλλαγή στην βιομηχανία, ανέφερε ο Νοτιοκορεάτης κατασκευαστής αυτοκινήτων.

Η Rimac είναι μια καινοτόμα εταιρεία με εξαιρετικές δυνατότητες στα υψηλής απόδοσης ηλεκτρικά οχήματα”, είπε ο Euisun Chung, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Group. “Οι startup ρίζες της και η πλούσια εμπειρία σε συνεργασίες συνδυασμένες με την υψηλή τεχνολογία, κάνουν τη Rimac τον ιδανικό συνεργάτη για εμάς. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Rimac στην πορεία μας προς τις οικολογικές μετακινήσεις”.

Για τον CEO της Rimac Automobili, Mate Rimac, αυτή η συνεργασία θα καθιερώσει την εταιρεία ως κορυφαίο προμηθευτή εξαρτημάτων ηλεκτροκίνησης στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από το όραμα και την αποφασιστική πρωτοβουλία της Hyundai Motor Group“, είπε ο Rimac. “Η Rimac είναι ακόμα “νέα” και σχετικά μικρή αλλά ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία. Βλέπουμε έναν δυνατό επενδυτή και έναν τεχνολογικό σύμμαχο στη Hyundai Motor Group και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα κατοχυρώσει την εταιρεία ως Νούμερο 1 προμηθευτή εξαρτημάτων ηλεκτροδότησης στην βιομηχανία”.

Η Rimac Automobili, ιδρύθηκε το 2009 στην Κροατία και ξεκίνησε κατασκευάζοντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ένα γκαράζ. Σήμερα, η Rimac αναπτύσσει και κατασκευάζει βασικά συστήματα ηλεκτροκίνησης για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες και την ίδια ώρα, ανεβάζει τον πήχη των επιδόσεων, με τα δικά της ηλεκτρικά υπερ-αυτοκίνητα. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 500 ανθρώπους σήμερα και έχει σχέδια για μεγάλη μελλοντική ανάπτυξη.

Η επόμενη πρόκληση είναι να εξελιχθεί από κατασκευαστής μικρής ποσότητας περίπλοκων high- end εξαρτημάτων ηλεκτροκίνησης σε έναν βασικό προμηθευτή της βιομηχανίας. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει προσεγγιστεί και “κλείσει” συμφωνίες με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες διεθνώς, όπως η Daimler και η Porsche.

Η Hyundai Motor Group, από την άλλη μεριά, είναι μια παγκόσμια εταιρεία. Ιδρύθηκε το 1967 και απασχολεί σήμερα 250.000 υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο. Στις μάρκες που περιλαμβάνονται στον όμιλο είναι η Hyundai Motor Co. και η Kia Motors Corp. Η Hyundai Motor Group είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων στον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις