Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 108 δισ. δολάρια το δεύτερο Vision Fund της Softbank

Ο όμιλος SoftBank ανακοίνωσε σήμερα το δεύτερο Vision Fund της, στο οποίο συμμετέχουν οι Apple, Foxconn, Microsoft και άλλες τεχνολογικές εταιρείες και επενδυτές.

Η SoftBank δήλωσε ότι το fund αυτή τη στιγμή φτάνει τα 108 δισ. δολάρια, ωστόσο βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους συμμετέχοντες και το ποσό αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο. Η επένδυση της ίδιας στο fund “αγγίζει” τα 38 δισ. δολάρια.

Οι επενδυτές που έχουν υπογράψει προσύμφωνα μέχρι στιγμής είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα, οι: Apple, Foxconn Technology Group, Microsoft Corporation, Mizuho Bank, Ltd., Sumitomo Mitsui Banking Corporation, MUFG Bank, Ltd., The Dai-ichi Life Insurance Company, Limited, Sumitomo Mitsui Trust Bank, Limited, SMBC Nikko Securities Inc., Daiwa Securities Group Inc., National Investment Corporation of National Bank of Kazakhstan, Standard Chartered Bank, και σημαντικοί συμμετέχοντες από την Ταϊβάν.

Με το πρώτο Vision Fund, ύψους 97 δισ. δολαρίων, η SoftBank επένδυσε σε δεκάδες αναπτυσσόμενες εταιρείες υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων οι Didi Chuxing και Grab, η ινδική startup Grofers, η εταιρεία πληρωμών Paytm και η ξενοδοχειακή αλυσίδα Oyo.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις