Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Toyota συνεργάζεται με AI startup για τη δημιουργία ρομποτικών “οικιακών βοηθών”

Η Toyota συνεργάζεται με την Preferred Networks, μια ιαπωνική startup που ασχολείται με AI και Deep Learning, με στόχο την δημιουργία ρομπότ που θα μπορούν να εξυπηρετούν και να βοηθούν τους ανθρώπους στην καθημερινή ζωή.

Για τον σκοπό αυτό, οι εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα χρησιμοποιήσουν την ρομποτική πλατφόρμα της Toyota, Toyota’s Human Support Robot (HSR). Η πλατφόρμα, την οποία η Toyota δημιούργησε αρχικά το 2012 και αναπτύσσεται έκτοτε, περιλαμβάνει ένα ρομπότ σχεδιασμένο για να μπορεί να εργάζεται μαζί με τους ανθρώπους σε καθημερινή βάση. Οι βασικές του χρήσεις περιλαμβάνουν την παροχή υποστήριξης σε εφαρμογές νοσηλευτικής και μακροχρόνιας περίθαλψης. Εξοπλισμένο με ένα βραχίονα, οθόνη, κάμερες και βάση με τροχούς, μπορεί να συλλέγει και να ανακτά αντικείμενα και παρέχει δυνατότητες τηλεχειρισμού και επικοινωνίας.

Όπως αναφέρει το TechCrunch, η Preferred Networks έχει ήδη κάποια εμπειρία με το HSR της Toyota – παρουσίασε ένα ρομπότ τέτοιου είδους προγραμματισμένο να καθαρίσει ένα δωμάτιο πλήρως αυτόνομα στο συνέδριο ρομποτικής CEATEC το 2018, στην Ιαπωνία. Το σύστημα μπορούσε να εντοπίσει αντικείμενα, να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες οδηγίες του ανθρώπου και να σηκώσει ή αφήσει κάτω αντικείμενα που ορίζονταν από τη βάση δεδομένων του, με ασφαλή τρόπο.

Η Toyota θα παρέχει αρκετές “μονάδες” HSR στην Preferred Networks, ώστε η startup να εργαστεί σε αυτά και στη συνέχεια, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, ανταλλάσσοντας τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και της προκύπτουσας πνευματικής ιδιοκτησίας χωρίς περιορισμούς σχετικά με το πώς θα αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της κοινής εργασίας, η κάθε εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις