Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Postmates αναμένει άδεια για να ξεκινήσει παραδόσεις με ρομπότ

Η Postmates, εταιρεία on-demand delivery, αναμένεται να λάβει την πρώτη άδεια για διεξαγωγή παραδόσεων με ρομπότ στα πεζοδρόμια της πόλη του Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με το TechCrunch, η άδεια θα ισχύει για 180 μέρες και επιτρέπει την δοκιμή μέχρι τριών αυτόνομων συσκευών παράδοσης.

Η Postmates εργάζεται από το 2017, μαζί με τον Norman Yee – μέλος του Board of Supervisors του Σαν Φρανσίσκο- για τη δημιουργία του πλαισίου που θα επιτρέπει τη χρήση αυτών των ρομπότ. Η έκδοση της άδειας, που αναμένεται σύντομα, καθιστά το Σαν Φρανσίσκο μία από τις πρώτες πόλεις που επιτρέπει επισήμως σε εταιρείες να δοκιμάσουν πιλοτικά αυτόνομα ρομπότ παράδοσης.

“Ήμασταν πρόθυμοι να συνεργαστούμε άμεσα με πόλεις για να επιδιώξουμε μια συνεργατική και περιεκτική προσέγγιση στη ρομποτική ανάπτυξη, η οποία να σέβεται τα δημόσια δικαιώματα των ανθρώπων, να συμπεριλαμβάνει τη συμβολή της κοινότητας και να επιτρέπει στις πόλεις να αναπτύξουν προσεγμένα ρυθμιστικά καθεστώτα”, δήλωσε εκπρόσωπος της Postmates στο TechCrunch.

Το Serve, το ημι- αυτόνομο όχημα της Postmates, είχε παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο. Χρησιμοποιώντας κάμερες και ραντάρ για να περιηγείται στα πεζοδρόμια, το Serve μπορεί να μεταφέρει 50 κιλά για έως και 25 μίλια μετά από μία φόρτιση. Η Postmates έχει έναν άνθρωπο που παρακολουθεί εξ αποστάσεως τους στόλους Serve και κάθε ένα έχει ένα κουμπί “Βοήθεια”, οθόνη αφής και δυνατότητα βίντεο συνομιλίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν πελάτες ή περαστικοί αν είναι απαραίτητο. Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία έχει κάνει κάποιες αλλαγές στο Serve, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου ραντάρ, που είναι μικρότερο, πιο ελαφρύ και πιο ανθεκτικό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις